- Det er naturlig med en tilsynssak etter en slik tragisk hendelse, sier fylkeslege Marit Kverkild i Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Tilsynssaken berører både Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag, og fylkesmennene i begge fylkene jobber med tilsynssaken. De har derfor etablert et regionalt tilsynsteam.

Leksvik kommune har felles barnevernstjeneste med flere kommune i Sør-Trøndelag.

- To fylkesmenn er involvert. Sør-Trøndelag fordi barnevernet holder til der og Nord-Trøndelag fordi den kommunale helsetjenesten hører til der, sier Kverkild.

Kverkild opplyser til adressa.no at politiet har avhørt folk fra barnevernet og helsetjenesten torsdag. Fylkesmennene begynner å hente inn dokumentasjon og uttalelser fra barnevernet og helsetjenestene i neste uke.

Vurderer tjeneste som er gitt

Fylkeslege Jan Vaage i Sør-Trøndelag opplyser til adressa.no at det er Nord-Trøndelag som har hovedansvar for gransikingen i saken, men at de kommer til å samarbeide.

- Vi må gjøre en vurdering av om de tjenestene som vi har tilsyn med har gjort jobben sin på en grei måte, sier Vaage.

Må vite hva som har skjedd

Vaage sier at de trenger mer klarhet i hendelsesforløpet før de kan gå videre med saken.

- Det viktigste akkurat nå er den jobben politiet gjør med å få klarhet i hendelsesforløpet, sier fylkeslegen.

Et barn ble funnet død i Leksvik og legen slo alarm klokken 12.40 onsdag. Store politistyrker rykket ut. Far til barnet er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Kripos jobbet natt til torsdag på åstedet.