I 2004 ble 29-åringen dømt til ubetinget fengsel i 21 dager av Alta tingrett, etter at han høsten 2003 var involvert i en voldsepisode ved en Narvesen-kiosk i Alta. Mannen var 20 år da han fikk dommen.

Slag og spark

29-åringen var en av tre personer som gikk til angrep på en mann. Ifølge dommen ble fornærmede både tildelt slag og spark – både i stående og liggende stilling. Hvilken rolle og hvilke voldshandlinger 29-åringen var delaktig i, det var uklart for retten. Dommerne fant det likevel bevist at mannen var en av voldsutøverne, og dømte ham for volden.

Før rettssaken i Alta var 29-åringen ustraffet. Det går også frem av dommen at han på tidspunktet for hovedforhandlingen hadde flyttet til et annet sted i landet. Dette tolker retten som en handling gjort fordi mannen ville ta avstand fra sitt tidligere miljø.

Til Trøndelag i 2010

Ifølge folkeregisteropplysninger Adresseavisen har tilgang til, flyttet 29-åringen til Trøndelag i 2010. I august 2012 ble det registrert flytting til Vanvikan.

Mannen, som nå er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, har også skiftet navn. Dette ble registrert våren 2010.