Advokaten har ennå ikke snakket med sin klient torsdag når han møter adressa.no.

– I avhøret i går forklarte han seg ikke om noen forhold som kan være straffbare handlinger, sier Nilsen til adressa.no, torsdag formiddag.

Han møtte sin klient i et to timer langt møte onsdag, og var med på avhøret med politiet som han anslo tok tjue minutter til en halv time.

Kort avhør

– Hva forklarte han seg om i avhøret?

– Det var et veldig kortfattet avhør. Han forklarte seg om hva som hadde skjedd forut for gutten ble funnet død. Han fikk konkrete spørsmål, knagger, som politiet ønsket svar på, sier Nilsen.

Kan bli avhørt i dag

Politiet opplyste under pressekonferansen i formiddag at begge foreldrene har sagt seg villig til avhør og avgi forklaringer for politiet.

– Jeg er ikke kjent med om det er planlagt nye avhør. Det blir uansett ikke før tidligst i ettermiddag og det kommer også an på formen til min klient, sier Nilsen

Sterkt nedbrutt

Advokaten ble selv oppnevnt som forsvarer i går. Han kjenner ikke klienten fra tidligere og regner med at han får vite mer når han snakker med ham i dag.

– Min klient tar dette svært hardt og er veldig nedbrutt. Det er forståelig med tanke på at han har mistet sønnen sin, sier Nilsen.

Overrasket

Under politiets pressekonferanse ble det opplyst at advokat Anders Kjøren er oppnevnt som bistandsadvokat for det avdøde barnet, ikke guttens 26 år gamle mor. Hun har nå status som vitne i saken, men politiet opplyser at parets status og siktelsen mot mannen vil bli vurdert kontinuerlig. Mannens forsvarer var ukjent med, og blir tilsynelatende overrasket over at kvinnen har en annen status enn hans klient.

– Det meste er uklart akkurat nå. Vi har fortsatt det sånn at politiet venter på resultater fra obduksjonen for å få mer oversikt, sier Nilsen.

Politiet opplyser at en foreløpig obduksjonsrapport trolig foreligger i ettermiddag/kveld.

Ringte etter hjelp

Det var like etter halv ett i går at helsepersonell slo alarm til politiet etter at de ble tilkalt til en bolig i Vanvikan i Leksvik etter at et ett år gammelt barn ble funnet livløst. Politiet vil ikke gå inn på hvorfor det er tatt ut siktelse for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot mannen.

Den 26 år gamle kvinnen som bodde i huset var også tilstede i huset. Ifølge 29-åringens advokat var det paret som selv ringte etter hjelp etter at barnet ble funnet livløst.