- Min klient er rystet over at hans kone er siktet. Han kan ikke skjønne at de har gjort noe galt, forteller farens forsvarer Trond Peder Nilsen til adressa.no.

Onsdag 27. november slo legen alarm etter at et barn (1) ble funnet død i en bolig i Vanvikan sentrum i Leksvik kommune. Politiet rykket ut med store styrker. Barnets far (29) ble samme dag pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Torsdag ble siktelsen skjerpet til å omfatte «med døden til følge».

Ifølge forsvareren har den siktede barnefaren har ingen andre kommentarer til at siktelsen er utvidet.

Forsvareren kan ikke se noen grunn til at begge nå er siktet, ut fra det hans klient har forklart.

Nilsen mener derfor politiet må sitte på mer informasjon enn de har meddelt ham.

Ikke sett obduksjonsrapporten

- Har dere fått tilgang til den foreløpige obduksjonsrapporten?

- Nei, det har vi ikke. Min prinsipielle innstilling er at så lenge dette er et dokument jeg ikke kan dele med min klient, vil heller ikke jeg ha det. Men hvis vi får en fremstilling senere i dag, vil vi få tilgang til alle dokumenter i saken, sier forsvareren.

Klokken 12 og 15 fredag skal det holdes fengslingsmøter for de to siktede foreldrene i saken, opplyste politiet på pressekonferansen fredag formiddag.

- Begge de siktede skal i dag avhøres på nytt og fremstilles for fengsling på bakgrunn av fare for bevisforspillelse, sier lensmann Gunnar Solli i Leksvik og Inderøy.

- Naturlig at begge er mistenkt

Siktelsen er lik for begge foreldrene. Påtaleleder Sigbjørn Bjerkem forteller at siktelsen vurderes fortløpende.

- Vi har to personer som erforeldre til barnet. Begge var sammen på stedet da både helsepersonell og politikom til stedet. Dette medfører at det er naturlig å se på begge som mistenkt, ogvi mener ut fra opplysninger i saken at vi har grunn til skjellig mistanke mot beggeforeldrene, sa Bjerkem under pressekonferansen.

Politiet vil fortsatt ikke kommentere hva som kom frem av den foreløpige obduksjonsrapporten, som ble klar i torsdag.

- Obduksjonsrapporten er slik at det er flere muligdødsårsaker, sier påtaleleder Bjerkem.

Fredag formiddag holdt politet pressekonferanse på Steinkjer politistasjon. F.v: påtaleleder Sigbjørn Bjerkem, lensmann Gunnar Solli i Leksvik og Inderøy og stasjonssjef Snorre Haugdahl. Foto: Leif Arne Holme