- Vi skulle finne en geocach og måtte klatre opp en skrent med tau. Det var da vi skulle komme oss ned at vi falt, sier Charlotte Jørgensen til adressa.no.

26-åringen fra Trondheim var på tur i Skjelstadmarka i Stjørdal sammen med en venninne lørdag ettermiddag da uhellet intraff. De deltok i orienteringsleken geocaching, hvor man leter etter forskjellige poster ved å følge GPS-koordinater.

- Hørte at det knakk

- Da vi skulle ned fra skrenten var det blitt litt glattere. Først skled vi, før vi falt fire-fem meter rett ned. Vi hørte at det knakk, før venninnen min begynte å skrike.

Jørgensen ringte nødsentralen, og ble satt i kontakt med Røde Kors.

- De fikk GPS-koordinatene, så de visste hvor vi var. Men det var vanskelig å komme seg opp dit, så de måtte ta seg rundt. Vi satt der i fem timer i snøstorm og mørke.

En alpinredningsgruppe og Røde Kors greide i 17-tiden å ta seg frem til de to, som da hadde befunnet seg i det kalde været i fem timer.

- Vi bygde vegger av snøen og dekket oss til med granbar for å holde varmen, og sang og ropte mens vi lå der.

I 19.30-tiden lørdag kveld var venninnen på vei til sykehus, trolig med brudd i benet.

- Tror den er forsvunnet

- Hun ligger i en pulk bak en ATV. Nå skal jeg til legevakta en tur. Jeg er uskadd, men forfrossen.

Tidligere lørdag fant de to cacher i Stjørdal. Den som skulle befinne seg skjult i Skjelstadmarka så de ikke noe til.

- Vi lurer på om den er forsvunnet. Vi lette ganske lenge, men måtte til slutt gi opp, sier Jørgensen.

Til tross for at turen i Skjelstadmarka endte dramatisk, har de ikke tenkt å gi seg med GPS-leken.

- Den siste virket som en utfordring, og vi får kanskje finne den senere. Vi har tenkt å fortsette med dette, og gir oss ikke.

Charlotte Jørgensen omfavner ei kvinne fra ambulansetjenesten som hjalp henne etter den dramatiske turen i Skjelstadmarka. Sammen med en venninne ble hun sittende fast på en skrent da de deltok i GPS-leken geocaching. Foto: Erling Skjervold
Røde Kors, nødetatene og skuterpatruljer var på plass i Skjelstadmarka. Det tok fem timer før de kom seg frem til de to 26-åringene, som befant seg i et tøft terreng. Foto: Erling Skjervold