- Trekkvogna var så og si bremseløs og lasten om bord var svært dårlig sikret, sa inspektør Arild Aalberg i Statens vegvesen til adressa.no.

Den litauiske sjåføren var da på vei til Namsos.

Gjennomrustet

Vogntoget kjørte på sommerdekk og hadde flere tekniske feil. Etter å ha blitt undersøkt på verksted har det blitt avdekket enda flere grove mangler ved kjøretøyet.

- Det dukker gjerne opp et eller to skrekk-eksempler hvert år, men dette er noe av det mest begredelige jeg har sett på norske veier, sier Aalberg til Trønder-Avisa fredag.

Sjåføren ble advart tidlig i februar da han fikk pålegg om å legge om til vinterdekk ved en kontroll på Østlandet. Undersøkelsen i Verdal denne uken viste et gjennomrustet vogntog som ifølge Aalberg kunne ha kollapset.

- Trekkvogna er 17 år gammel og utslitt. I tillegg er det tydelig at det er gjort noen midlertidige grep slik at bilen kunne trille videre. Blant annet var en luft-tank gjennomrustet og frakoblet, og dermed var semitraileren fratatt bremsekraft, sier han.

Sender førerkortet i posten

Politiet i Nord-Trøndelag har gitt sjåføren 15 000 kroner i bot og anmeldt ham. Mannen har også blitt fratatt førerkortet.

- Førerkortet er sendt med posten til Litauen, sier operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Både sjåføren og mannen har fått kjøreforbud på norske veier.

– Dette vogntoget skal ikke på vegen igjen, fastslår Aalberg.