Politiet fikk melding om ulykken i Sul i Verdal klokken 21.48. En mann i 60-årene hadde gått gjennom isen.

Innsatsleder Eirik Johannesen på stedet opplyser rett etter klokken 23.00 tirsdag at to menn drev og kjørte opp spor med snøscooter i den dype snøen da det gikk galt på et jorde.

- Jordet har blitt fylt med vann i løpet av vinteren. Siden det har snødd så mye i det siste, så merket ikke mennene det. Dermed gikk den ene gjennom isen og ble liggende i vannet. Den andre berget, sier innsatslederen.

- Hvor lenge lå han der?

- Det kan ikke ha vært så lenge. Den andre karen fikk kjapt hentet et tau og fikk hjelp av flere slik at de fikk dratt ham opp, sier Johannesen.

- Hvordan er tilstanden til mannen?

- Han er nedkjølt. Det ligger et hus bare 200 meter fra jordet. Han ble raskt brakt dit og inn i varmen. Han er nå fraktet til Sykehuset Levanger, sier Johannesen, og legger til at det tirsdag kveld var minus 18 grader i området.

Innsatslederen har ikke oversikt over hvor dypt vann det er på jordet, men opplyser at snøscooteren ligger under vann og ikke vises.

Mennene var ute med snøscooterne for å kjøre opp spor i forbindelse med at det skulle fraktes materialer til en hytte på onsdag.

Politiet fryktet en stund at to personer havnet i vannet, og sendte derfor redningsdykkere med helikopter fra Trondheim til stedet, men oppdraget ble kansellert.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til Sul i Verdal. Foto: Leif Arne Holme, Adresseavisen
Dykkere fra Trondheim ble sendt til Sul for å bistå på stedet, men det ble ikke nødvendig. Foto: Joakim Slettebak Wangen, Adresseavisen