Nødetatene rykket ut til en ulykke sør for Rungstadvatnet på E6 i Steinkjer langfredag. Det var en forbipasserende som hadde bedt politiet om å ta seg en tur etter at vedkommende hadde sett to våte herrer stå i veikanten.

- Vi rykket ut, og fant to menn i 30-årene fra Latvia som hadde kjørt av veien og landet på taket i bekken, sier operasjonsleder Bård Krogstad i politiet i Nord-Trøndelag.

- Såpeglatt på stedet

Politiet ble varslet om ulykken klokka 08.43. Brannmester Nikolay Vatne ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag forteller at det er svært glatt på stedet.

Politiets innsatsleder på stedet, Jakob Røysing, bekrefter dette.

- Bilen har kjørt utfor i en venstrekurve og havnet omtrent ti meter fra veien i en liten elv. Det er på en strekning med et skyggeparti på et par hundre meter, og så har det vært minusgrader i natt. Derfor var det såpeglatt på strekningen da ulykken skjedde. Det er mest sannsynligvis årsaken til ulykken, og vi har ikke mistanke om at bilfører har vært ruspåvirket, sier Røysing.

Var på påsketur

De to latvierne hadde vært på påsketur da de hadde kjørt av veien med leiebilen.

- De bor vanligvis i Oslo, og var ikke så godt kjent i området. Det er 80-sone på stedet, og da kan sånt skje når det er glatt, sier Krogstad.

- De er tilsynelatende uskadd, men de blir tatt med til lokal legevakt for en sjekk. Bilen har kjørt ut i en sving, sier brannmester Vatne.

De to personene har ikke sittet fastklemt etter ulykken.

- De var veldig våte som er naturlig etter å ha havnet i bekken. Bergingsselskapet er i ferd med å taue opp bilen, og er trolig ikke kjørbar, sier Krogstad.

To latviere på påsketur fikk et utblidt møte med en bekk i Steinkjer. Foto: Leif Arne Holme
Politiet melder om svært glatt veistrekning. Foto: POLITIET