Kommunikasjonssjef Narve Nordmelan i Nord-Trøndelag fylkeskommune sier tilbakemeldingene har vært positive etter at videoen med de fire fylkesrådene ikledd superheltkapper ble publisert i går ettermiddag.

– Vi har fått både muntlige og skrevne tilbakemeldinger om at dette er positivt, uhøytidelig og at det viser fylkeskommunal aktivitet på en annen måte. Det er akkurat dette vi prøver å oppnå, sier Nordmelan til Namdalsavisa.

Det er tredje året at fylkeskommunen produserer film om årsmeldinga. Filmen som ble laget i fjor har blant annet blitt brukt på videregående skole for å forklare hva fylkeskommunen egentlig er, forklarer Nordmelan.

– Dette er profilering av fylkeskommunen, og det slår godt an på sosiale medier. I år valgte vi en artig superheltvariant. Dette er jo myntet på dem som ikke kjenner NTFK så godt fra før, og er ment som en teaser til selve årsmeldinga, sier Nordmelan.

Selve årsmeldinga er tilgjengelig digitalt, og tar for seg fylkeskommunens virksomhet gjennom året som var i langt større detalj enn det videoen tillater.

– Akkurat som avisene så må vi også prøve nye måter å spre det glade budskap på. Vi har erfaring med at disse filmene fungerer bra på sosiale plattformer. I tillegg er det jo slikt at i et parlamentarisk system, som NTFK er, så er det fylkesrådene som er ansiktet utad, sier han.

– Det blir ikke for useriøst da?

– Nei. Hadde det vært useriøst så hadde vi ikke gjort det. Men det er en uhøytidelig og folkelig måte å fortelle i korte trekk hva vi har gjort, og hva vi driver med her i fylkeskommunen, sier Nordmelan.