En større redningsaksjon ble tirsdag kveld igangsatt etter at  en 13 fot stor jolle ble funnet drivende i sjøen på Statland i Namdalseid. Meldingen kom inn til politiet klokken 21.50.

- Alle nødetater er sendt til stedet, sa operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Jolla hadde da drevet i land og ble funnet i fjæresteinene.

To helikoptre, redningsskøyte, fire-fem lokale båter, Kystvakta og Røde Kors var involvert i søket, i tillegg til ressurser fra politi og brannvesen. Ingen personer var meldt savnet, og letemannskapene følte at de lette i blinde.

Stjal båten

Klokken 01.12 kan operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt opplyse at en person er funnet på land. Vedkommende ble observert fra politibåten, og skal ha forsøkt gjemme seg for politiet.

- Han var litt bløt, kald og hadde sår på noen fingre. Mannen, som er i 50-årene, har innrømmet at han stjal båten på Bangsund. Videre har han kjørt båten på et skjær, og han havnet i sjøen. Deretter har han svømt i land, sier Sagen.

Mannen har opplyst at han var alene i båten, og søket i området avsluttes. Den mistenkte får nå behandling av helsepersonell.

- Dersom det viser seg at han ikke er særlig skadd vil han bli pågrepet av oss, sier Sagen.

Onsdag morgen opplyses det at mannen er tatt under behandling av helsevesenet. Skadeomfanget skal ikke være alvorlig.

Fryktet ulykke

Båten som mannen stjal var en 13 fots jolle. Søket ble igangsatt på bakgrunn av at man hadde flere indikasjoner på at båten hadde vært i drift.

- Det er funnet blodspor i båten, i tillegg til at motoren virker å være revet av. Det er også funnet en termos med lunken kaffe, sa redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

- Vi frykter derfor at det har skjedd en ulykke, sa Willassen.

Mannen, som nå blir pågrepet, er en kjenning av politiet.