Må i fengsel. Inge Staldvik er dømt til ubetinget fengsel i fem måneder etter underslag av 630 000 kroner. Foto: NTB scanpix, Adresseavisen

Utfallet av rettssaken er foreløpig ikke forkynt for Inge Staldvik, men hans forsvarer, Ivar Hustad, har følgende kommentar.

– Resultatet er som forventet, sier Hustad.

La alle kort på bordet

Underslaget skjedde da Staldvik hadde jobben som fylkessekretær for småbrukarlaget. Under hovedforhandlingen i Namdal tingrett sist uke la Staldvik alle kortene på bordet og hevdet at han skjønte at han hadde gjort noe galt og dermed erkjente straffskyld.

Staldvik har fått en viss strafferabatt fordi han har avgitt en uforbeholden tilståelse. Allerede før rettssaken startet hadde han tilbakebetalt 180000 kroner. Nå er han dømt til å tilbakebetale de resterende 450000 kroner. Staldvik har hele tiden hevdet at han har hatt til hensikt å tilbakebetale hele beløpet. Det er ikke idømt saksomkostninger.

Veldig høy risiko

–Staldvik er veldig lei seg for det som skjedde. Han føler at han er blitt lurt av det som kan sammenlignes med Nigeria-svindel, sier Hustad.

Retten har fulgt aktor Amund Sands betraktninger om at Staldvik tok en veldig høy risiko, og burde ha skjønt at han gjorde noe galt, da han tok ut pengene og plasserte dem i det som fremsto som et utenlandsk fond uten at styret hadde gitt ham de nødvendige fullmakter.

Politiadvokat Amund sand hadde lagt ned påstand om fem måneders fengsel.

- Jeg registrerer dommen. Det er Statsadvokaten som avgjør om det skal ankes over straffeutmålingen. Ut over det har jeg ingen kommentar sier Amund Sand.