Jegere har sett slagbjørnen to ganger, men har ikke fått løsnet skudd.

En storstilt bjørnejakt i kommunene Grong og Høylandet har nesten gitt resultater.

- To ganger har jegere sett den unge hannbjørnen. Den ene gangen var det for langt hold, den andre gangen var bjørnen i tett kratt. Det er ikke løsnet skudd ennå, sier Torbjørn Østerås. Han er en av til sammen fire jaktledere som deltar i bjørnejakta. De har 15-16 jegere som er klare til å rykke ut på kort varsel.

Voldsomme bitt

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ga fellingstillatelse på den unge hannbjørnen i slutten av juni. Jegerne har fått en uke ekstra på seg, men førstkommende mandag går tillatelsen ut.

Bjørnen har herjet i tre sauebesetninger i området. Roviltkontakt Karl Brøndbo er den som obduserer og fastslår dødsårsakene på sauene. Han forteller at alle de 18 sauene og lammene er drept med akkurat samme metode.

- Han dreper voldsomt. Knuser nesen, nakken og høyryggen på dem med voldsomme bitt. Det er noen lam han biter skikkelig og bare kaster fra seg. Det virker nesten som de bare har vært i veien for ham, forteller rovviltkontakten.

De aller fleste av sauene har bjørnen nøyd seg med å spise lite av.

- Trasig

- Det er faktisk tre sauer han ikke har spist på. Han har tatt noen værlam hvor han har tatt ballene. Han har kanskje trodd det har vært juret. To sauer har vi måttet avlive, da de ikke var døde.

Brønbo synes det er trist.

- Det er en trasig sak som minner oss litt om Overhalla hvor det i fjor var en veldig smell, forteller rovviltkontakten.

Jakten har pågått omtrent sammenhengende i snart to uker.

- Liten bjørn

Jaktleder Torbjørn Østerås anslår at bjørnen kan veie rundt 70-90 kilo ut fra sporene.

- Det er en ung og forholdvis liten rabiat eller slagbjørn. Vi har ikke hatt nærkontakt med bjørnen siden lørdag. Nå jakter vi i området fra Høylandet og Harran, nesten til grensen mot Namsskogan. E6 er grensen mot øst. Vi har satt ut viltkamera ved kadaver, men bjørnen har ikke kommet tilbake, sier jaktlederen som synes det er vanskelig å spå hvor stor sjanse jegerne har i å lykkes med å skyte bjørnen.