Fredag kveld jobbet brannvesen og politi med to skogbranner i Botnan ved Namsos by. De to brannene var på hver sin side av fjorden, henholdsvis ved Tovasshøgda og Stokkskjærskaret.

Skogbrannhelikopteret ankom rundt midnatt, og rundt klokken 01.00 var brannen ved Tovasshøgda slokket av helikopteret. Brannen ved Stokkskjærskaret ble slokket av brannmannskaper og Sivilforsvaret. Her meldte man at brannen var slukket rundt klokken 02.00.

Utilgjengelig

Da hadde mannskapene hatt en hard kamp i svært vanskelig terreng.

- På sørsiden av Botten legges det nå ut 1300 meter slange til stedet for å få dynket terrenget. Flammene er så og si slettet, men vi gjør dette for å få ut ulmingen, sa 110-operatør Ole Marius Haugen like før 23.30 fredag, og la til:

- Den andre brannen er på fjellet og utilgjengelig for mannskap. Skogbrannhelikopteret fra DSB skal nå frakte opp mannskap og deretter starte slukking.

Skogbrannhelikopteret kom sørover fra Sømna i Nordland etter å ha bistått i å slokke en kraftig skogbrann der.

Brannene i Nord-Trøndelag fredag kveld skyldes mest sannsynlig lynnedslag.

Sivilforsvaret bisto

Sivilforsvaret i Nord-Trøndelag opplyste i 23.40-tiden at de skulle bistå brannvesenet i Namsos med slokkingen. De stilte med totalt 17 personer, samt utstyr. Personellet og materiellet komm fra avdelinger i Namsos og Steinkjer. Utstyret var blant annet pumper, slangemateriell og annet brannutstyr, ATV, radiosamband og satelittelefon.

Jørn Ove Myrvold, distriktssjef for Nord-Trøndelag sivilforsvarsdistrikt, anslo at det var omlag tre timers gange fra bilvei for å nå brannen oppe på fjellet.

Det var like over klokken 20.00 fredag politiet i Nord-Trøndelag bekreftet at det brant ved Stokkskjærskaret nord for Namsos by. Rett etter klokken halv ni kom meldingen om den andre brannen på fjellet.

- Det tar litt tid å komme til den andre brannen. Det er ganske spredt bebyggelse der ute, men foreløpig er det ingen fare for spredning, opplyste operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Ingen brann i Høylandet

Brannvesenet fikk også melding om en skogbrann ved Øy i Høylandet fredag kveld.

- Dette var ingen brann, men kun damp, sier operasjonslederen.

Både brannvesenet på Høylandet og brannvesenet i Steinkjer rykket i første omgang ut til denne brannmeldingen.