Tidlig onsdag morgen fikk nødetatene melding om en hyttebrann på Ekne i Levanger. Det var fire personer i hytta, disse kom seg ut i tide.

Hytta brant ned til grunnen. Nå har etterforskere fra politiet konkludert med at lynnedslag var årsaken til brannen, det skriver Trønder-Avisa.

- Krimteknikere har funnet ut at lynet har slått ned i en strømledning som var 50 meter fra hytta. Det har så transportert seg i høy hastighet og slått inn i hytteveggen, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til avisa.

Spesiell brannårsak

Verken politiet eller Eltilsynet er i tvil om at lynnedslag i strømledningen er årsaken, skriver avisa. Ifølge politiet er dette veldig spesielt.

- Det er ikke ofte at slike ting skjer. Det er mer vanlig at lynet slår direkte inn i hytta, men at det kommer inn gjennom en strømledning og transporerer seg 50 meter - det er uvanlig, sier Klevmo.

Da brannvesenet kom til stedet, var hytta overtent. I 06-tiden fikk brannvesenet kontroll over brannen.

Ingen personskade

De fire personene som befant seg i hytta da det begynte å brenne, tre voksne og ett barn, ble sendt til Sykehuset Levanger for en sjekk. Ingen av disse fikk skader etter brannen.

Onsdag morgen jobber brannvesenet med etterslukking og rydding. Mannskapene klarte å berge et annekst og ei lita hytte som sto ved siden av.

Et lynnedslag i en strømledning like ved førte til at hytta brant til grunn Foto: Leif Arne Holme