Her henter politiet ut bagasjen til alle passasjerene på ulykkesbussen, som er skjermet fra omverdenen i en garasje utenfor Namsos.

Bagasjen ble nøye gjennomgått og registrert  før den ble lastet på politiets henger og fraktet tilbake til de berørte av busstragedien.

Ferdsskriveren viktig

Krimteknikere fra Nord-Trøndelag politidistrikt og representanter fra Statens havarikommisjon kom også til garasjen i formiddag for å fortsette det møysommelige arbeidet med å finne årsaken til at bussen totalhavarerte og tre mennesker omkom -  seks kilometer nord for Trones i Namsskogan.

- Vi skal fortsette med de tekniske undersøkelsene av bussen og snu hver eneste stein for å komme frem til årsaken. Ferdsskriveren blir en viktig bit av dette, sier kriminaltekniker Morten Selbek ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Merket setene

Havarikommisjonens folk var opptatt av hvor de enkelte personene satt i bussen for blant annet å finne ut hvorfor noen overlevde og andre døde i den fatale ulykken. Hver sete skulle merkes med lapper med navn på passasjeren.

- Det er viktig å finne ut om det var tekniske feil ved bussen som var årsaken til ulykken, sier Morten Selbek.

Samtidig fortsetter den taktiske etterforskningen med full styrke for å  finne ut om det var menneskelige feil som var skyld i ulykken. Det kan ta uker og måneder før politiet kommer frem til en årsak.

Ferdsskriveren blir en viktig del av etterforskningen. Foto: leif arne holme