– Målet er at alle handler skal avsluttes på en ordentlig måte, til minst mulig ulempe for kundene. Så langt vi kjenner til, skal det ikke være noen fare for at kunder skal lide tap som følge av problemene i meglerkjeden.

Det sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet. Seksjonssjefen opplyser at garantistiller Gjensidige Forsikring og bostyret i kjedens konkursrammede morselskap Ekko Eiendom, trolig får en sentral rolle i selskapet som skal stå for avviklingen.

– Vi fortsetter å følge dette tett. Det er viktig å påse at oppgjør og avvikling skjer ordentlig, sier Mohn Grøstad.

Tilbakekalte 34 tillatelser

Tirsdag tilbakekalte tilsynet 34 tillatelser til å drive eiendomsmegling for foretak i Notar-kjeden. Årsaken var at foretakene ikke lenger tilfredsstiller eiendomsmeglingslovens krav til positiv egenkapital. Hvert av foretakene har stilt sikkerhet for eiendomsmeglingen på 20 millioner kroner. Dette er en garanti som skal møte eventuelle krav fra kunder som mener de har lidd økonomisk tap på grunn av feil begått av meglerforetaket. Etter konkursen i morselskapet er det Gjensidige Forsikring som har stilt garantier.

Vil følge med

Kredittilsynet vil også følge tett med på den økonomiske situasjonen for de 35 Notar-kontorene som driver videre som normalt. Disse selskapene er eid av franchisetagere, som nå må forholde seg til bostyret i Ekko Eiendom som franchisegiver. Advokat Thomas Steen Brandi i Advokatfirmaet Selmer DA er oppnevnt som bostyrer for Ekko Eiendom as og Ekko Drift as.