Det Trondheims-baserte oljeleteselskapet Electromagnetic Geoservices (EMGS) har inngått en avtale om å forlenge kontrakten om leie av skipet «Boa Thalassa», med det Bjørnevik-eide rederiet Boa Offshore. Den tidligere leieavtalen gikk ut juli nest år.

Forlengelsen gjelder fra juli 2016 til april 2017, står det i en melding EMGS har sendt til Oslo Børs.

Kutter kostnader

- Vi er veldig fornøyd med den nye avtalen. Den reduserer våre utgifter og gir oss operasjonell fleksibilitet, sier konsernsjef Stig Eide Sivertsen i EMGS i meldingen.

Kontrakten ble gjeldende fra 1. oktober i år.

Oljeleteselskapet leier to skip av Boa Offshore. Avtalene for dem gikk opprinnelig ut i desember i år og juli neste år.

Forlenger én avtale

EMGS vil nå levere tilbake skipet «Boa Galatea» 15. desember i år til Boa Offshore. Dette var tidligere utløpsdatoen for leieavtalen for «Boa Thalassa». Leieavtalen for «Boa Thalassa» er nå utvidet fra 17. juli neste år, som opprinnelig var utløpsdaten for avtalen om «Boa Galatea», til april 2017.

«Avtalen gir EMGS med bedre kommersielle vilkår, som vil gagne selskapet under nåværende kontraktsarbeid i Malaysia og videre fremover», står det i meldingen fra selskapet.

- Risikerer permitteringer

Tirsdag denne uka varslet EMGS at de trolig ikke ville forlenge leieavtalene for de to skipene. Boa-reder Ole T. Bjørnevik sa da at hver båt har et mannskap på rundt 20 personer, og at de risikerte permitteringer hvis båtene ikke fikk andre oppdrag.

Skipene ble spesialbygd for EMGS ved gamle Fosen Mek. i Rissa, og har vært i tjeneste hos selskapet siden henholdsvis 2008 og 2009.

78 mister jobben

EMGS varslet tirsdag også om nye kutt antall ansatte, når selskapet skal kutte nye 300 millioner kroner i årlige kostnader. Ytterligere 78 ansatte må forlate selskapet, og rundt én firedel er tilknyttet hovedkontoret i Trondheim. Kostnadskuttene kommer i tillegg til innsparingene som ble varslet i juni i år, da 73 ansatte mistet jobben.

To skip ute av drift

I sommer ble ett av skipene, «EM Leader», tatt ut av drift. I desember i år blir ytterligere ett av skipene leid av Boa Offshore, «Boa Galatea», lagt i opplag.

EMGS er en spin-off fra Statoils forskningsmiljø på Rotvoll. Selskapet har i utgangspunktet hatt fire spesialskip, som ved hjelp av elektromagnetisk teknologi (EM) kan avdekke mulige olje- og gassforekomster under havbunnen.