Statoil, som tildeler Verdal-bedriften oppdraget, skriver i en pressemelding at kontrakten har en verdi på en milliard kroner, og omfatter engineering, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til prosessplattformen.

Stålunderstellet til prosessplattformen veier 17.700 tonn og skal bygges ved verftet i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet sommeren 2018.

Kontrakten for det andre stålunderstellet til Johan Sverdrup-feltet går til Dragados Offshore S.A.

Tredje leveranse til Kværner Verdal

- Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere tre av fire stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Han grunngir kontraktene med at «Kværner har dokumentert læring og synergier i forbindelse med eksisterende kontrakter, hvilket medfører at de er blitt valgt som leverandør for disse tre stålunderstellene.»

- Dette bidrar til å styrke konkurransekraften og maksimere verdiskapingen fra Johan Sverdrup, sier Digre.

Utbygging for 117 milliarder kroner

Investeringskostnadene for første fase i utbyggingen av Johan Sverdrup er beregnet til i størrelsesorden 117 milliarder kroner (2015 kroner) med forventede utvinnbare ressurser på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent for Johan Sverdrup.

Første fase  av Johan Sverdrup-feltet skal bygges ut med fire installasjoner som inkluderer en utstyr- og boligplattform, en prosessplattform, en boreplattform og en stigerørplattform, samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon.

Plattformene knyttes sammen med gangbroer.