Pipelife i Surnadal skal installere det de kaller «Nord-Europas største produksjonslinje» for dobbeltveggede avløpsrør til spillvann og overvann.

- Produksjonslinja lages nå i Canada, og kommer hit ved årsskiftet. Vi håper å ha den ferdig installert i månedsskiftet januar-februar, og være leveringsklare med de første rørene mot slutten av første kvartal, sier administrerende direktør Kjell Larsen ved Pipelife Norge til Adresseavisen.

Han sier investeringen vil koste «noen titalls millioner» og at den også vil føre til behov for flere ansatte ved Pipelife.

Øker med én per skift

- Vi er 100 ansatte per nå, og det er produksjon i fem skift. Vi må umiddelbart øke med én person per skift, og vi antar at det heller ikke vil ta lang tid før det vil øke ytterligere, sier han, og legger til:

- Det er markedet som avgjør hvor konkurransedyktige vi er. Rør er et logistisk krevende produkt: å produsere det er én ting, men å lagre og sende det ut er en annen, sier han.

De dobbeltveggende røreren skal i første rekke ut på det norske markedet, og da spesielt til vegsektoren. Men Pipelife har også kunder i Norden, Polen, Tyskland, Benelux-landene og Storbritannia.

Mener rørene blir bedre for klima

I pressemeldingen som forteller om investeringen, skriver Pipelife at bedriften med produksjon av dobbeltveggede rør vil bidra til å gjøre veier og infrastruktur mer robust.

- Ved store nedbørsmengder er det viktig at vannet raskt blir ledet unna slik at man unngår erosjon og vannskader. Våre store rør er med på å sørge for dette. At lette, solide rør med store nok dimensjoner heretter blir produsert midt i Norge, gjør det lettere å utføre dette i praksis, skriver selskapet.

Kjell Larsen trekker også frem klimaeffektene.

- Den lave vekta på rørene vil redusere bruken av maskiner og dermed CO2-utslipp og miljøbelastning i byggefasen, sier Larsen.