- Det er et bevis på hvor selektive folk er for tiden. Totalmarkedet er ned ti prosent, men folk venter på de rette objektene. Jeg har ikke vært vant til å ha 33 interessenter i loggen min det siste halvåret, sier markedsområdeleder Ola Mogseth DNB Eiendom.

Eneboligen Osvegen 31 på Reppe hadde en prisantydning på 5,25 millioner, men gikk 1 050 000 kroner over. Boligen er bygd i 1969. Eiendommen er på omtrent to mål og i salgsannonsen beskrives hagen som stor og med gode solforhold.

Megleren avviser at prisantydningen ble satt for lavt.

- Huset trenger oppgraderinger til dagens standard, sier Mogseth, og viser også til at det er vanskeligere å sette pris på eldre eneboliger enn for eksempel nye leiligheter.

- Eneboliger vanskeligst

- Eneboliger er vanskeligst å sette prisantydning på. Her er det mange minuser og mange plusser. Til og med for en erfaren mann som meg var det var det vanskelig å være eksakt på prisantydningen. Det får store utslag på budene når flere ser plusser enn minuser, og salderingsposter for folk dukker opp i budrunden. De velger bort å pusse opp med marmor på badet og tar i stedet plater, for å få råd til den rette eiendommen, sier Mogseth.

I takstrapporten står det at boligen bærer generelt preg av manglende vedlikehold over lengre tid, og at det derfor må påregnes oppgraderinger og utskiftinger.

Megleren forteller at til tross for den store tomta, var det liten interesse fra utbyggere med tanke på eplehageutbygging.

- Det overrasket meg. Jeg ventet at her kom det en del utbyggere og kuppet salget. Det var bare to utbyggere på visning som ga seg til kjenne, sier Mogseth.

Tre i budrunden

Han forteller at det var 12-13 interessenter på visningen, og at tre av dem var med i budrunden.

- Alle de tre i budrunden sa at de skulle ta vare på huset og bruke tomta som tumleplass, som det eldre ekteparet som solgte har gjort, sier Mogseth.

Eneboliger har et primærareal på 242 kvadratmeter. Den har fire soverom og sokkelleilighet. Det står en dobbeltgarasje på eiendommen.

Selger mindre

Prisstatistikken for oktober viste at det ble solgt nesten ti prosent færre bruktboliger i Trondheim i oktober i år enn i samme måned i fjor. Samtidig falt boligprisene i oktober med 1,1 prosent i Trondheim fra september. Men prisene i byen falt mindre enn i landet for øvrig, som hadde en nedgang på 1,2 prosent, ifølge statistikken fra Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi. Også i september falt boligprisene.

- Ting går tregere og det fortsetter inn i november. En del må vurdere prissettingen på boliger, fordi de har ligget ute en stund. Men fortsatt er det bare rundt 400 brukte boliger for salg i Trondheim på finn.no. Det er lite på brukte boliger. Folk har is magen. Men fra januar av venter jeg at det vil være stort trykk igjen i boligmarkedet, sier Mogseth.