Hva som gjør hotellopplevelsen til noe ekstra bra, er en smakssak. Mens enkelte foretrekker en enorm frokostbuffet, er andre på utkikk etter svømmebasseng eller den perfekte senga.

Men nå har bookingsiden Trivago, med over 80 millioner brukere, kåret Norges ti beste hoteller ut ifra brukernes vurderinger. Og på lista finner man også to trønderske hoteller.

Topp 10 på fire år

Listen over landets ti beste hoteller er basert på anmeldelser fra gjester, og er fra hoteller som har mer enn 250 gjesteanmeldelser og som holder åpent året rundt.

På 8. plass ligger Scandic Rock City i Namsos. Hotelldirektør Terje Lysholm er ikke kjent med topp 10-plasseringen før Adresseavisen tar kontakt.

- Oi! Det var veldig hyggelige nyheter å få. Det er jo helt fantastisk at vi kommer så høyt, sier Lysholm.

Det fire år gamle hotellet i Nord-Trøndelag er et såkalt konsepthotell, som jobber svært tett med Rock City. Hotelldirektøren tror nettopp det gjør at gjestene får en ganske annerledes hotellopplevelse.

- I tillegg passer vi på å følge opp gjestene når de tar kontakt via slike evalueringssider. Vi prøver både å svare og ta til oss tilbakemeldingene de kommer med, forklarer Lysholm.

I 2013 kåret en av Europas største nettportaler for hotellbooking, tyske HRS, verdens ti beste rockehoteller. Den gang kom Scandic Rock City på en fjerdeplass.

- Rett og slett fantastisk

Hotellet i Namsos må likevel se seg slått av Scandics storebror i Trondheim. Scandic Nidelven er nemlig kåret til Norges sjette beste hotell av Trivagos brukere.

Administrerende direktør Kjetil Vassdal sier ikke nei takk til den plassen.

- Det er rett og slett fantastisk. Å komme så høyt blant alle hotellene i Norge, er veldig moro, sier Vassdal, som tok over direktørrollen tidligere i år.

Fokus på fornyelse

Scandic Nidelvens frokost ble tidligere i år kåret til Norges beste hotellfrokost for tiende år på rad. Vassdal tror frokosten har hatt mye å si, også for resultatet i denne kåringen. Men han lover samtidig at gjestene vil få nye opplevelser i årene som kommer.

- Vi har fått lov til å satse og legge ressurser i mat og drikken vi serverer. I tillegg har vi et mål om å fornye 30 prosent av frokosten hvert år, så gjestene føler de får noe nytt når de kommer tilbake. Dét, sammen med med ansatte som brenner for og kan jobben sin, håper jeg skal hjelpe oss til å klatre enda høyere i årene som kommer, sier direktøren.

Her er hele lista

1. The THIEF, Oslo

2. Losby Gods, Finstadjordet

3. Lysebu, Oslo

4. Continental, Oslo

5. Solstrand & Bad, Os

6. Scandic Nidelven, Trondheim

7. Scandic Stavanger Park, Stavanger

8. Scandic Rock City, Namsos

9. Hotel Ullensvang, Ullensvang

10. Scandic Stavanger Airport, Stavanger

- Å komme så høyt blant alle hotellene i Norge, er veldig moro, sier administrerende direktør Kjetil Vassdal ved Scandic Nidelven. Foto: Morten Antonsen
Hotelldirektør Terje Lysholm sier seg veldig fornøyd med en 8. plass for Scandic Rock City. Foto: Adresseavisen