Totalt fikk Olje- og energideartementet inn søknader fra 43 selskaper, 37 av disse får nå andeler i minst én utvinningstillatelse.

Petoro vil delta som andelshaver og forvalter av Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) i 13 utvinningstillatelser.

God uttelling for Det norske

- Det norske fikk også i denne TFO-runden en god uttelling. Vi er fornøyd med tildelingen av andeler i hele ti utvinningstillatelser hvorav seks nye operatørskap. - Jeg vil gi anerkjennelse og berømme letegruppen for en meget godt utført jobb.  Vi har levert en meget god søknad. Alle som har bidratt fortjener en stor takk, sier letedirektør Gro G. Haatvedt.

Tilbyr 56 utvinningstillatelser

Olje- og energidepartementet tilbyr 56 utvinningstillatelser på norsk sokkel i konsesjonsrunden Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2015 (TFO 2015).

- Tilgang på nytt, attraktivt areal er en bærebjelke i regjeringens politikk, og avgjørende for den langsiktige aktiviteten på norsk sokkel. Det er svært gledelig at oljeselskapene viser så stor interesse for våre best kjente leteområder at jeg kan tilby tildeling i 56 utvinningstillatelser. Årets TFO-tildeling er dermed blant de største på norsk sokkel. Tildelingen vil bidra til aktivitet og sysselsetting i petroleumsindustrien etter hvert som områdene blir utviklet, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

36 ulike oljeselskaper

De 56 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (27), Norskehavet (24) og Barentshavet (5). 36 ulike oljeselskaper, fra de største internasjonale selskapene ned til små norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse. 22 selskaper blir tilbudt operatørskap. Hver tillatelse gis med et forpliktende arbeidsprogram.

- Vi opprettholder med dette et forutsigbart og høyt nivå på tildelinger av nytt leteareal til et mangfold av oljeselskaper. Vår tildelingspolitikk danner grunnlaget for effektiv ressursforvaltning, høy verdiskaping og lønnsomme arbeidsplasser. Dette er særlig viktig i dagens krevende situasjon for næringen, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Tilbud til 22 operatører

Bayerngas (1)

BP (1)

Capricorn (1)

Centrica (1)

ConocoPhillips (2)

Det norske oljeselskap (6)

Dong (2)

Edison (3)

ENI (2)

Faroe (2)

GdF SUEZ (1)

Lundin (2)

MOL (2)

OMV (2)

PGNiG (1)

Pure (2)

Shell (1)

Statoil (13)

Suncor (2)

Total (2)

Tullow (3)

Wintershall (4)

Tilbud til 36 rettighetshavere

(antall andeler i parentes, inkludert der selskapene er operatør)

Bayerngas (2)

BP (1)

Capricorn (5)

Centrica (6)

Concedo (6)

ConocoPhillips (2)

Core Energy (5)

Det norske oljeselskap (10)

Dong (4)

Edison (5)

E.ON (5)

ENI (4)

Faroe (6)

Fortis (4)

GdF SUEZ (1)

KUFPEC (1)

Lime (5)

Lundin (4)

MOL (5)

OMV (6)

Origo (3)

Petrolia (1)

PGNiG (4)

Premier Oil (1)

Pure (3)

Repsol (4)

Shell (3)

Skagen44 (3)

Spike (3)

Statoil (24)

Suncor (3)

Total (3)

Tullow (8)

VNG (4)

Wellesley (1)

Wintershall (7)