Kokken og den tidligere restaurantdriveren Trond Kolstad har startet produksjon av sushi som leveres til Rema 1000 i Trøndelag igjen.

- Det handler om alt jeg har holdt på med. Jeg har en lidenskap for gode råvarer og mat for øvrig. Jeg mistet Rema som kunde, og har nå jobbet det tilbake i konkurranse med andre leverandører, sier Kolstad.

Siden tirsdag denne uka har Rema 1000-butikkene solgt sushi fra Bryggen igjen. Etter å ha solgt sushien siden 2010, stoppet leveringene i november i fjor etter at selskapet Bryggen Gourmet ble slått konkurs.

Først med butikksushi

Kjøpmann Willy Sivertsvik som driver Rema 1000-butikken på Solsiden, startet salget av sushi sammen med Kolstad som et prøveprosjekt i 2010.

- Den gangen vi dro i gang sushisalget kom folk fra hele byen for å kjøpe sushi. Det er viktig for oss å få sushi fra Bryggen igjen på grunn av kvaliteten, slik at kundene foretrekker oss fremfor en annen butikk. Og det er lokal mat, sier Sivertsvik.

Han opplyser at Rema-butikken på Solsiden selger sushi for rundt 350 000 kroner i året.

Utvalget av sushi til Rema 1000 er det samme som tidligere, bortsett fra at makibitene er litt mer spicy, ifølge Kolstad.

Kjøres ut med brødbil

Sushien produseres på kvelden, og kjøres ut til de 56 Rema-butikkene i Sør- og Nord-Trøndelag før klokka sju dagen etter på hverdagene. Det er Mesterbakeren som kjører ut sushien sammen med brødvarer.

Sushiproduksjonen holder til i lokaler på Østre Rosten. Selskapet bak, Fersk Sushi, har seks ansatte på heltid og fire på deltid.

- I første omgang skal vi levere til Trøndelag, men vi vil se om vi på sikt strekker oss til Nordvestlandet, sier Kolstad.

- Pris og kvalitet

I fjor solgte Rema 1000 i Trøndelag sushi fra Bryggen for 1,75 millioner kroner til og med uke 47, frem til leveringen stoppet. Det utgjør 45 000 brett med sushi. Regiondirektør Brynjar Hovstein i Rema 1000 Trondheim forteller at sushien til Bryggen nå ble valgt igjen i konkurranse med andre produsenter.

- Det ble valgt ut fra pris og kvalitet. Sushi er en vanskelig vare, og da er lokalprodusert i Trondheim og effektiv logistikk ut til butikk viktig, sier Hovstein.

Kolstad forteller at han er glad for å være i gang igjen, etter at selskapene Bryggen Gourmet, som laget sushi til Rema-butikkene, og Bryggen Gastronomi ble slått konkurs i fjor høst. Sistnevnte var driftsselskapet til de to restaurantene Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill og puben Den Gode Nabo på Bakklandet.

- Det er godt å starte opp en ny hverdag, og ha et annet fokusområde som mat, kvalitet og gode smaker. Den siste tiden har ikke vært den mest kreative. Det har vært en tung tid, sier Kolstad.

- Midlertidige eiere

Selskapet Fersk Sushi er eid av Lars Lian og Svein Roger Torgersen via selskapet Tramonto. Lian og Torgersen eier spisestedskonseptene Jordbærpikene, Sot Bar & Burger, Bror, Tulla Fischer, Nyfiken og Café Løkka. De to står også bak boligprosjektene Verftsgata 1, som er under bygging, og Presidenveita i Midtbyen. Torgersen sier de ikke har planer om å satse på sushi.

- Det er et sovende selskap, som vi har valgt å la bli brukt til etableringen. Vi er midlertidige eiere, sier Torgersen.