Det går frem av en børsmelding fredag ettermiddag.

- Vi forlenger hele tilbudet uendret med én uke for å få tid til å gjennomgå den nylige dommen i USA. Det vil også gi styret anledning til å behandle den skikkelig, sier kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig til Adresseavisen.

Den nye fristen for å godta tilbudet er satt til mandag 21. mars klokken 13.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Vil slette gjeld

Norske Skog er i akutt gjeldskrise, og har derfor lagt et refinansieringstilbud på bordet til aktørene som har lånt selskapet penger.

Tilbudet er i realiteten et forslag som vil gjøre at selskapets gjeld blir kuttet med rundt én milliard kroner.

Totalt har selskapet en rentebærende gjeld på rundt 8,5 milliarder kroner. Ifølge Dagens Næringsliv er imidlertid den totale gjelden på hele 12,5 milliarder om man også tar med lånene selskapet ikke betaler renter på ennå.

Tilbudet har gått ut til kreditorene som har gitt obligasjonslån som forfaller i henholdsvis 2016 og 2017.

Kreditorene som har obligasjonslån som forfaller i 2017 er med på planen. Her har 75 prosent sagt ja til tilbudet, noe som ifølge Dybevig er nok til å gå videre.

Kreditorer sier nei

Problemet er långiverne som har gitt Norske Skog obligasjonslån som forfaller i 2016. Her har kun 40 prosent sagt ja, mens det ifølge Dybevig kreves at 90 prosent sier ja.

- Jeg har en oppfatning om at vi skal greie å komme i mål, sier Dybevig.

- Har du inntrykk av at kreditorene er på gli for å akseptere forslaget?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier kommunikasjonsdirektøren.

Vant i retten

Dommen Dybevig viser til som skal gjennomgås av styret, ble avsagt av en amerikansk domstol i New York tidligere i uken.

En del av Norske Skogs långivere er svært misfornøyde med gjeldsstruktureringsprosessen i selskapet, og gikk til retten for å få den stanset. Retten ga imidlertid Norske Skog medhold.

Det er de store kreditorene GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners som har tatt initiativ til restruktureringen av gjelden. Selskapet som tok Norske Skog til retten var en annen stor långiver, giganten Citi Bank.

Lurer du på hva som egentlig foregår i Norske Skog? Da må du lese denne artikkelen om de ville veddemålene som kan avgjøre skjebnen for totalt 2700 ansatte.