Trondheimsbaserte Investinor ble etablert i 2008 som et statlig investeringsselskap. De går inn med risikokapital i lovende bedrifter, og har siden oppstarten investert over 1,7 milliarder kroner i nesten 50 bedrifter.

I fjor gikk de i pluss for første gang, under ledelse av Geir Ove Kjesbu. Kjesbu har vært administrerende direktør i Investinor helt fra starten, men i en pressemelding onsdag opplyses det at styret i Investinor og Kjesbu sammen har besluttet at Kjesbu fratrer sin stilling som administrerende direktør i selskapet.

Finansdirektør Tor Helmersen er inntil videre konstituert som administrerende direktør i selskapet. Styret har satt i gang søket etter Kjesbus etterfølger som toppleder.

- Ingen overraskelse

- Dette kan sikkert virke som en plutselig avgang sett utenfra, men at Kjesbu nå slutter er ingen overraskelse verken for ham selv eller styret, sier Thomas Falck, styreleder i Investinor til Adresseavisen.

Falck sier at styret og Kjesbu er enige om at tiden, etter snart åtte år, er kommet for et lederskifte.

- Å sitte åtte år som administrerende direktør er en god økt, og vi har hatt en god dialog rundt avgangen til Kjesbu siden årsskiftet. I perioden under Kjesbu har Investinor gått fra å være en visjon til å bli et respektert fagmiljø. Styret vil takke Kjesbu for viktige bidrag med å bygge opp Investinor som en markert og svært viktig aktør i det norske markedet for risikokapitalinvesteringer rettet mot norske vekstselskap, sier styreleder Falck.

I pluss i fjor

I pressemeldingen uttaler Kjesbu selv at det har vært helt fantastisk å få muligheten til å bygge opp og lede et så spennende og viktig selskap sammen med gode og dedikerte kolleger. Adresseavisen har ikke fått tak i Kjesbu for ytterligere kommentarer.

- Kjesbu vil kun jobbe noen dager til før han slutter, for det er slik i en sånn stilling at enten er du med eller ikke. Du sitter ikke på oppsigelse, sier Falck.

Investinor hadde god resultatutvikling i 2015; resultatet for skatt utgjorde 60 millioner kroner. Gevinsten skyldes i hovedsak salget av Sintef-avleggeren Gassecure som ble solgt til tyske Dräger for 500 millioner kroner. Investinor investerte til sammen 18,1 millioner kroner i Gassecure, og fikk tilbake 106,3 millioner etter salget.

Fortsetter som før

- Lederskiftet i Investinor får ingen konsekvenser for Investinors porteføljebedrifter, medinvestorer og øvrige interessenter. Selskapets strategi ligger fast, virksomheten fortsetter som før, basert på den posisjon og strukturkapital vi har bygd opp siden 2008, sier finansdirektør og konstituert administrerende direktør Tor Helmersen.