I Midt-Norge er det allerede sju søndagsåpne Rema-butikker. Det åpner ingen nye i helga, men dette kan raskt endre seg.

Ifølge Aftenposten åpner Rema flere søndagsbutikker denne helga, og dette vil etter hvert skje i stor skala. Så langt har kjeden bestemt seg for å åpne 15 nye butikker rundt om i landet, fem-seks av dem i Oslo-området. Men Rema forsikrer overfor Aftenposten at dette bare er starten.

- Vi kommer til å følge utviklingen og fortsette med å åpne butikker på søndager, sier administrerende direktør for Rema Franchise, Jan Frode Johansen til Aftenposten. Han understreker at det er butikkene selv, i samråd med regionkontorene som avgjør om de skal holde åpent på søndager.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Avventer flere søndagsåpne butikker

Regiondirektør for Rema 1000 i Trondheim, Brynjar Hovstein, viser til at Rema allerede har søndagsåpne butikker her i distriktet på spørsmål om søndagsåpning.

- Rema 1000 i Midt-Norge har i lengre tid hatt sju søndagsåpne butikker, fire i Trondheim, samt i Stjørdal, Oppdal og Røros, sier Hovstein.

- Men vil det nå komme flere?

- Vi vurderer hele tiden tiltak for å øke vår omsetning og markedsandel, herunder eventuell åpning av butikker på søndag, skriver Hovstein i en sms til Adresseavisen.

Ikke Brustad-løsningen

På begynnelsen av året anmeldte derimot Rema 120 konkurrerende butikker, fordi de mente de drev i strid med forskriftene om søndagshandel. I Trondheim møtte Vidar Andersen, regiondirektør for Rema Midt-Norge, opp på politistasjonen og anmeldte fire butikker i regionen.

Samtlige anmeldelser ble henlagt av politiet, fordi de ikke ble prioritert.

Nå er det måten Rema søndagsåpner på som skaper strid, ettersom de ikke skal benytte seg av Brustadbu-løsningen. De setter i stedet opp sperrebånd i eksisterende butikker som avgrenser søndagsbutikk-arealet.

Forventer skikkelig lave priser

Erik Fagerlid er dagligvareekspert og partner i PA Consulting. Han uttaler til Aftenposten at han er sikker på at Rema sin inntreden i den norske søndagshandelen vil føre til reduserte priser generelt på søndag.

- Pris er et av de få virkemidlene en ny aktør i søndagshandelen har å spille på. Her har jo Rema et godt utgangspunkt som en dagligvarekjede som er kjent for å ha blant landets laveste priser. I en åpningsfase tror jeg også vi vil komme til å se at de legger ut gode tilbud med skikkelig lave priser for å tiltrekke seg kunder og oppmerksomhet, sier Fagerlid.

Sjekk hvor mye smågodt trønderne kjøpte under priskrigen på godter like før påske.

Hos konkurrenten, Norgesgruppen, er direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt, Bård Gultvedt, avventende om den skjerpede konkurransesituasjonen:

- Vi vet lite om hvilke planer Rema har når det gjelder søndagsåpne butikker. Vi ønsker ikke å kommentere hva andre gjør eller ikke gjør. Vi har fokus på vår egne butikker, og den daglige kampen om å vinne kundene gjennom lave priser, godt utvalg og god service. Uansett om det er søndag eller hverdag, så har vi som mål at våre butikker skal bli foretrukket av forbrukerne. Som kjent har de fleste av våre butikker stengt på søndager. Noen av butikkene holder søndagsåpent, men da innenfor lovens rammer, skriver Gultvedt i en e-post til Aftenposten.