Kvartalsrapporten viser stort sett noe svakere tall for industrikonsernet Kværner. Driftsinntektene falt 1,3 milliarder – fra 3,5 milliarder kroner i første kvartal i fjor til 2,2 milliarder kroner i år. Konsernet oppgir først og fremst lavere operasjonell aktivitet som årsak til inntekts- og utgiftsfallet.

Driftsresultatet (EBIT) svekket seg 20 millioner kroner til 60 millioner kroner i første kvartal. Justert driftsresultat før avskrivinger og gjeldsutgifter (EBITDA) endte på 106 millioner kroner, mot 101 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Kværner, som har det vesentligste av sin virksomhet i petroleumsnæringen, peker på en svært vanskelig markedssituasjon som følge av fallet i oljeprisen. At overskuddet holder seg noenlunde stabil, skyldes målrettede kostnadstiltak.

– Resultatene vi nå leverer viser at Kværners organisasjon har gjennomført forbedringene med full kraft i løpet av de siste årene. Vi er sikre på at vi kan gjennomføre ytterligere kostnads- og produktivitetsforbedringer hvis vi kan koordinere initiativene mellom oljeselskapene og leverandørene gjennom hele verdikjeden, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.