Selskapet ønsker å kjøpe 24 mål ved siden av Ladevollen, som er Reitan-konsernets konferansested, for å hindre utbygging rett ved eiendommen, skriver Opp.no.

Reitan Eiendom kjøpte småbruket Stenersplassen for 3,9 millioner kroner i 2012. Småbruket ligger rett nedenfor gamle Haugen skole i Oppdal, der Reitan-konsernet har bygd ut konferansestedet Ladegården.

Vil ikke ha naboer

Med på kjøpet av småbruket fulgte 38,5 dekar jord. Reitan Eiendom foreslo et makeskifte med kommunen i 2012, ved å bytte de 38,5 dekarene med 23,9 dekar med jord som ligger mellom Ladevollen og Riksvei 70. Reitan Eiendom ønsket med byttet å hindre at jorda blir lagt ut til utbyggingsformål slik at de får naboer tett innpå seg. Det har selskapet fått på nedsiden av Stenersplassen.

Vil ha forkjøpsrett

Reitan Eiendom har foreslått tre prioriterte alternativer for Oppdal kommune: Reitan Eiendom får forkjøpsrett på de kommunale teigene mellom Ladevollen og Riksvei 70, selskapet får kjøpe teigene eller at Oppdal kommune og Reitan Eiendom makeskifter eiendommer.

Rådmannen i Oppdal innstiller at politikerne sier nei til at Reitan Eiendom får kjøpe når de skal behandle saken i formannskapet neste torsdag.

- Uaktuelt med forkjøpsrett

Ifølge innstillingen er det uaktuelt at kommunen skal gi private forkjøpsrett på kommunal eiendom, og rådmannen mener kommunen ikke må gi fra seg kontroll over sentrumsnært areal.

Det er Odd Reitan selv som har «døpt» stedet Ladevollen, og det også Reitan-familiens feriested i Oppdal.