Oppdaget rotte: Det var Preben Kolding som fant rotta inne hos Burger King i Olav Tryggvasons gate. Foto: Privat

- Jeg ble sjokkert da venninnen min ropte at det var en rotte i lokalet, sier Preben Kolding (24). Kolding er fra Sandefjord og har deltatt i dokusåpen Montebello Camping på TVNorge. Han har også en blogg, og har skrevet et blogginnlegg om sitt møte med en rotte på Burger King i Trondheim.

- Jeg er på weekendtur i Trondheim, og etter en lang dag med mange butikker dro jeg og venninnen min for å spise hos Burger King i Olav Tryggvasons gate. Vi hadde spist ferdig og var på vei ut av lokalet da vi fikk se  rotta, sier Kolding.

Brøt ut panikk

- Venninnen min ropte at det var en rotte og dermed ble det jo litt panikk. En ungdomsgjeng som var der sprang rett ut, sier Kolding som sier han straks ga beskjed til en ansatt.

- De ansatte gjorde først ikke noe, men til slutt ble en ansatt med bort til rotta. Hun turde derimot ikke å gjøre noe, så det endte med at en kunde måtte fange rotta og bære den ut av lokalet, sier Kolding.

Les også om Ivan Paalberg som opplevde ett års rottemareritt: - Du skulle sett da de tok ned rottene. Herregud! Selv hun fra skadedyrfirmaet ble kvalm.

Ekkel opplevelse

- Det har jo regnet masse i dag, så det kan tenkes at rotta bare har smettet inn døra for å komme unna regnet. Det pågår også oppussing i restauranten. Halve lokalet er stengt av, det kan også gjøre det lett for en rotte å komme seg inn. Uansett årsak, så var dette ekkelt, sier Kolding som følte seg kvalm etter opplevelsen.

- Jeg hadde akkurat spist en burger og ble litt kvalm. Det er ekkelt med rotter inne på et serveringssted, det er ikke dit du har lyst til å komme tilbake for å spise, sier Kolding.

- Kom inn inngangsdøra

Burger King mener rotta må ha kommet seg inn inngangsdøra.

-  Vi ble gjort kjent med hendelsen ved inngangspartiet til restaurantens gjesteareal i dag og iverksatte full gjennomgang av restauranten straks etter at vi ble klar over den, skriver Heidi Moss som er markedssjef i Norge i en epost til Adresseavisen.

Hun fortsetter:

- Det har aldri vært noen indikasjoner på skadedyr her tidligere. Dette er noe vi, et skadedyrselskap som vi har avtale med, samt Mattilsynet kontrollerer jevnlig. Vår teori er at rotta har kommet inn inngangsdøra, men uansett gjør denne hendelsen at vi allerede har hatt vårt skadedyrfirma på full gjennomgang av restauranten for å kunne være helt sikker på at vi ikke har skadedyr inne hos oss. Vi har nå fått bekreftet at de ikke kunne finne noe på sin befaring gjennomført lørdag ettermiddag, skriver Moss som likevel beklager hendelsen.

- Vi beklager overfor gjesten som fikk et ubehagelig besøk hos oss, men vil at han skal vite at vi tar dette på alle største alvor. Matsikkerheten er det viktigste hos oss, og vi jobber hver dag for å ha alt hundre prosent på plass, også i dag.

Pilende: Rotta som hadde kommet seg inn hos Burger King var ikke stor, og prøvde å stikke av da den ble observert. Foto: Preben Kolding