Det opplyser Reitangruppen i en pressemelding.

Forselius er opprinnelig fra Sundsvall, men har bodd og arbeidet i Trøndelag de siste 20 årene.

Han har de siste ni årene vært administrerende direktør for Røros Hotell Eiendom AS og Røros Hotell AS.

- Tilbake til fordums storhet

– Mikael sin erfaring med sterke konsepter i kombinasjon med smart hotelldrift, mener vi passer bra for Britannia Hotel. Han er en spennende leder med de riktige verdier som kreves når Britannia Hotel skal tas tilbake til fordums storhet, sier Reitangruppens sjef Odd Reitan i pressemeldingen.

Reitangruppen ble eneeier av Britannia Hotel i november fjor, og satte i sommer i gang en full renovering av det ærverdige hotellet.

Rundt 22 000 kvadratmeter skal renoveres og bygges om, før det etter planen skal åpne igjen høsten 2018.

- Fantastisk mulighet

-  Jeg er stolt og ydmyk for denne fantastiske muligheten til å få være med på laget som skal oppgradere og reåpne Britannia Hotel, sier Forselius.

Han omtaler jobben som en mulighet man får én gang i livet.

- Det er med stor respekt både til eier Odd Reitan og til Britannia sin historie jeg tar fatt i denne store oppgaven, sier han.

Forselius er utdannet som kokk og tok læretiden ved Grand Hotel i Stockholm.

Gammelt tospann

Han har tidligere vært kjøkkensjef ved Røros Hotell og i Proviantgruppen, og var også kjøkkensjef ved daværende Rica Nidelven i tre år.

Da jobbet han under tidligere hotelldirektør Bjarte Gjerde, som nå er ansvarlig for ombyggingen av Britannia.

– Med sin lidenskap for ekte, lokal mat og sin sterke formidlingsevne var Mikael en svært viktig suksessfaktor de første årene ved suksessbedriften Rica Nidelven Hotell, sier Gjerde.

Forselius tiltrer i jobben 1. februar neste år.

Britannia Hotel gjennomgår nå en totalrenovering. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth