For hele 2016 endte resultatet på 680 millioner kroner.

– Forutsigbar gjennomføring kombinert med kostnadsreduksjoner og produktivitetsforbedringer fortsetter å være de viktigste bidragsyterne til god drift, sier Kværners konsernsjef Jan Arve Haugan.

Lavere inntekter

Driftsinntektene falt fra 2,57 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015 til 1,83 milliarder i samme kvartal i fjor.

Haugan viser til en forbedret operasjonell lønnsomhet ved at den såkalte EBITDA-marginen har økt fra 6,1 prosent i fjerde kvartal 2015 til 9,2 prosent fjerde kvartal 2016.

– I løpet av en og samme uke i desember gjennomførte vi tre store og godt planlagte prosjektaktiviteter plettfritt. Felles for disse tre – Hebron GBS, Njord A og stålunderstellet til Johan Sverdrups stigerørsplattform – var ekstremt høy presisjon og sikker gjennomføring. Forutsigbar leveranse av disse viktige delene av komplekse prosjekter er den absolutt beste markedsføringen for nye kontrakter, sier Haugan.

Nye oppdrag

Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 768 millioner kroner. Per 31. desember 2016 utgjorde Kværners ordrereserve, inkludert Kværners andel av arbeidet til felleskontrollert virksomhet, 6,46 milliarder kroner, ned fra 8,4 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Etter kvartalet har Kværner blitt tildelt en kontrakt på 450 millioner kroner for offshore oppkobling av Johan Sverdrup-stigerørsplattformen, samt en demoleringskontrakt på 200 millioner kroner.