EMGS leter etter olje- og gass med elektromagnetisk teknologi, men har blitt hardt rammet av oljeselskapenes innsparinger de siste årene.

Selskapet har derfor vært gjennom en rekke kuttrunder.

Selskapets regnskap for andre kvartal viser at selskapet hadde inntekter på 10,6 millioner dollar (85 millioner kroner med dagens valutakurs), som var en nedgang fra 15,1 millioner dollar i andre kvartal i fjor (121 millioner kroner).

Bedre drift

Samtidig viser tallene at selskapets kostnadene har blitt redusert fra 26,2 millioner dollar (210 millioner kroner) til 13,2 millioner dollar (106 millioner kroner) i samme periode.

Driftsunderskuddet ble dermed redusert til 2,5 millioner dollar (20 millioner kroner), og driften ville gått i pluss hvis selskapet ikke hadde vært nødt til å skrive ned verdien av tidligere innhentede data.

Ett skip i drift

EMGS bruker spesialskip i letingen, og hovedårsak til kostnadsreduksjonen er at selskapet bare har hatt skipet «Atlantic Guardian» i operasjon de siste månedene.

Selskapet inngikk i januar i år en ny leieavtale for skipet «Boa Thalassa», som eies av Ole T. Bjørneviks rederi Boa Offshore. Den gamle avtalen utløp 1. april i år, og den nye kontrakten trer ikke kraft før 1. oktober, selv om skipet er tilgjengelig for enkeltprosjekter i mellomtiden.