Solid drift i kombinasjon med høye laksepriser gir et sterkt resultat for Salmar i andre kvartal i år, skriver selskapet i en børsmelding.

- Salmars resultat drives av solid drift og nok et kvartal med høye laksepriser. Den biologiske situasjonen er noe bedre sett mot samme periode i fjor, men fortsatt er håndteringen av lakselus krevende, sier konsernsjef Trond Williksen i Salmar i meldingen.

Dyr behandling

Han sier også at selskapet har satt i gang en rekke tiltak for å bedre situasjonen.

- Tiltak for å håndtere lusesituasjonen er kostnadskrevende og en høy behandlingsfrekvens vil påvirke produksjonskostnaden negativt også i de kommende kvartaler, sier Williksen.

Salmar fikk et operasjonelt driftsresultat for 983 millioner i andre kvartal i år. Det er 312 millioner bedre enn i foregående kvartal. Sammenlignet med andre kvartal i fjor er økningen på 251 millioner kroner.

Salmars driftsinntekter endte på 2,9 milliarder kroner i andre kvartal, mot 2,3 milliarder i samme periode i fjor.

Slaktevolumet er på 35 000 tonn, og det er 2800 tonn mer enn i andre kvartal i fjor.

Midt-Norge krevende

I Midt-Norge er den biologiske situasjonen fremdeles utfordrende, skriver selskapet:

«Salmar har over tid gjort omfattende investeringer i ikke-medikamentell behandling, både hva gjelder utstyr og kompetanse. De samlede kostnadene til slik behandling har økt, og vil påvirke kostnadsnivået for segmentet negativt i de kommende kvartaler. Andre kostnadsreduserende tiltak vil i noen grad bidra positivt.»

- God i Nord-Norge

I Nord-Norge beskriver Salmar den biologiske situasjonen som god, og det var ikke behov for avlusingsoperasjoner i forbindelse med våravlusningsperioden. Men i mai ble det påvist ILA ved en av selskapets lokaliteter i Troms.

Salmar planlegger å slakte rundt 131 000 tonn i Norge i år, fordelt på 83 000 tonn i region Midt og 48 000 tonn i region Nord. I Norskott Havbruk (Scottish Seafarms) og Arnarlax er planen å slakte henholdsvis 30 000 tonn og 10 000 tonn.