Vollvik har drevet netthandelsbutikken Ludo Store i litt over to år, og har tidligere fortalt om stor vekst.

-Det har nesten vært en kriminell økning i omsetningen etter lanseringen av Ludo Store på Facebook, uttalte Vollvik til dn.no i november 2012.

Vekst i inntektene har likevel ikke gitt overskudd, skriver Finansavisen.

- Ikke skuffende

Styreleder i Ludo Store, Per Erik Watle, forteller til avisen at selskapet i år har fokusert på kostnadskontroll og interne systemer, fremfor ytterligere vekst. Tiltakene har redusert underskuddene, fra 6 millioner i første halvår i fjor til 3,5 millioner i samme periode i år.

- Hvis vi hadde hatt fokus på omsetningsvekst uten å tenke på kostnader, ville det gått i ball. Derfor ser vi ikke på det som skuffende, sier Watle.

Mobilmilliardær

Idar Vollvik ble milliardær da han solgte mobilselskapet sitt Chess til Teliasonera i 2005. Pengene fra salget tapte Vollvik på ulike aksjeinvesteringer i årene etter. Forsøket på å gjenta mobilsuksessen med selskapet Ludo strandet i 2012, da Chess overtok samtlige kunder.

Vollviks økonomiske problemer har resultert i en lang rekke konkursbegjæringer. I fjor skrev DN at Idar Vollvik selv eller hans selskaper er blitt begjært konkurs åtte ganger. Hver gang har han kommet til en løsning i siste liten.

LES MER: Ny konkurs truer Idar Vollvik