Gjørv er leid inn som ny administrerende direktør i Sarepta Energi midlertidig.

- Det er fordi jeg som advokat bistår energisektoren. Sarepta er inne i en prosess for å få inn nye investorer, og da er det lite egnet å sette inn en ny leder før det er avklart, sier Gjørv.

Styret i Sarepta Energi skal innen utgangen av året bestemme seg for om vindmølleparken i Ytre Vikna i Nord-Trøndelag skal utvides. Selskapet eies av NTE og Trønderenergi Kraft.

Ledet 22. juli-kommisjonen

Gjørv jobber som partner i advokatfirmaet Hjort og er styreleder i Eidsiva Energi. Da hun jobbet i Hydro var hun med på etableringen av Sarepta.

- Styret er svært fornøyd med at Alexandra kan bistå i rollen som leder for Sarepta. Hun har bygget opp en unik kompetanse på fornybar energi gjennom arbeidet fra advokatfirmaet Hjort, Statoil og Hydro. Vi gleder oss til å jobbe med Alexandra, sier styreleder Anne Strømmen Lycke i Sarepta Energi i en pressemelding.

Gjørv har også vært styreleder i Senter for Fornybar Energi ved NTNU og Sintef, og har vært medlem av Energi21-utvalget. Hun var også leder for 22. juli-kommisjonen.

Tilbake til bank

Trond Mellingsæter slutter i Sarepta Energi for å gå tilbake til sin tidligere arbeidsgiver Danske Bank. Han har fått ny jobb som leder for privatmarkedet i Danske Bank i Norge. Mellingsæter har jobbet i Sarepta Energi siden januar i år.

- Det er med blandede følelser jeg nå går videre. Det har vært en fantastisk reise hittil i Sarepta, men jeg har fått en unik mulighet som jeg ikke kan si nei til. Jeg er stolt av hva vi har fått til så langt og føler meg trygg på at selskapet står godt rustet for arbeidet videre, sier Mellingsæter i pressemeldingen.