Mellom 2000 og 3000 ansatte i lokale bedrifter gjennomførte en bred markering på Torvet mot arbeidsminister Robert Eriksson og regjeringens ønske om å skape mer fleksibilitet og gjøre arbeidslivet mer moderne, som det heter.

– Dette blir som å skru klokka tilbake til den tiden arbeidsfolk sto med lua i handa. Det vil ikke vi være med på. Lua på hue, ikke i handa!

LO-leder John-Peder Denstad var tydelig på at LO i Trondheim anser at de foreslåtte lovendringene vil påføre norsk arbeidsliv store, kanskje ubotelige skader,

Svekket trygghet

– Fagforeningenes rolle vil bli undergravd, arbeidsfolks trygghet vil bli svekket, forutsigbarhet vil bli redusert og antall løsarbeidere øke.

Denstad mente at dersom forslagene ble gjennomført, vil andelen helseskadelige arbeidstidsordninger øke med økt fare for arbeidsulykker, økte helseplager og flere uføre.

Frykter å bli oversett

LO i Trondheim frykter at markeringen vil bli oversett av regjeringen og statsråden. Erikssonskal allerede før høringsperioden er over, ha uttalt at flere midlertidig ansatte må komme, uansett.

I en omfattende høringsuttalelse krever LO i Trondheim at endringsforslagene rett og slett trekkes tilbake.

Lignende markeringer ble gjennomført en rekke steder i landet. I Trondheim ble markeringen ledsaget av en tre timers politisk streik.