Halvparten av en tomannsbolig i Lindemans gate 5 er solgt for åtte millioner kroner. Megler Andreas Elmenhorst i DNB Eiendom avviser at han bommet med prisantydningen på 6 650 000 kroner.

- Det er en vanskelig bolig å prissette i utgangspunktet. Det et ikke mange boliger å sammenligne med, og det er ikke ofte det selges boliger i området, sier Elmenhorst.

Tomannsboligen ligger på Øvre Rosenborg, og har utsikt utover byen og gode solforhold, ifølge annonsen på finn.no.

Ni budgivere

Megleren forteller at det var 90 interessenter som tok kontakt med ham om boligen før visningen, og at han hadde 50 på listen over interesserte etter visningen mandag og privatvisningene i forkant.

- Det var ni budgivere totalt. Til sammenligning ble en enebolig i Ludvig Daaes gate, like nedenfor denne, nylig solgt for 7,2 millioner. Det var en enebolig på omtrent samme størrelse som halvparten. Da skjønner du at dette ikke var lokkepris, sier Elmenhorst.

LES MER PÅ PLUSS: Historisk gård er solgt

- Er gjennomført

Tomannsboligen i Lindemans gate er bygd i 1928, og boligen er renovert fra 2005 og fremover. Den har 202 kvadratmeter med primærrom, og inneholder blant annet seks soverom, to bad og loftsstue.

- En bolig med denne beliggenheten og utsikten er relativt sjelden. Når denne typen boliger er til salgs, er det ofte boliger med behov for renovering. Her er det gjort mye arbeid på boligen, og den er gjennomført. Den har ikke behov for annet enn maling, hvis man ikke liker fargen, sier Elmenhorst.

Ikke mange til 8 mill.

I sokkeletasjen har selger leid ut.

- Jeg tror ikke utleie var så viktig for dem som var med i budrunden, men det var viktig for en god del interessenter, sier Elmenhorst.

Han forteller at det er en barnefamilie som har kjøpt boligen.

DNB-megleren sier han ikke er vant til å selge så dyre halvparter.

- Det er første gang. Det går ikke mange tomannsboliger til åtte millioner, sier Elmenhorst.

Ifølge annonsen på finn.no er en av boligens beste kvaliteter utsikten og gode solforhold på verandaen. Foto: DNB EIENDOM
Halvparten har loftsstue med utsikt. Foto: DNB EIENDOM