Gavekort på 1000 kroner til de første hundre trakk trønderne til Tiller i formiddag. Anslagsvis 300 kunder troppet opp til åpning av den svenske lavpris-kjeden Rusta.

Sov i bilen

To av kundene adressa.no snakket med, hadde ventet siden 21-tiden kvelden før på at butikken skulle åpne klokken 10.00 onsdag.

- Vi trodde nok det skulle være enda flere her, men det var ingen andre da vi kom tirsdag kveld. Vi ventet i bilen og prøvde å sove der før vi stilte oss i kø før åpningen, sier de to damene som ikke har lyst til å komme i avisen med navn eller bilde.

Men gavekort fikk de. 1000 kroner til å handle for i «alt mulig»-butikken som åpnet sin femte og hittil største butikk i Norge på Tiller i Trondheim onsdag.

Kø i etapper

Så mange møtte opp at køen måtte gå i etapper først inn døra til Tiller Torget, så bort til rullebåndet for ny kø og til slutt enda en kø for å komme inn i butikken.

Silje Pedersen (27) hadde kjørt fra Hovin og stått to timer i kø da hun omsider fikk gavekort i hånden og kunne starte shoppingen.

- Det er spennende med en ny butikk. Noe nytt. Jeg skal handle julegaver og noe til hjemmet, sier hun.

- Stas med gavekort

Rykaiya Sadik (24) og svigerbroren Obaida Hameed (22) hadde også stått i kø fra klokken 08.00 til litt over halv elleve før de kom inn.

- Obaida har nettopp flyttet så han trenger diverse ting. Nå har vi ikke sett gjennom hele butikken ennå, men det ser ut som det er mye fine varer her og til fin pris. Billgere enn tilsvarende varer jeg har sett andre steder. Dét er grunnen til at vi er her. Og selvfølgelig er det stas å få gavekort å handle for, sier hun.

- Rekordkø

Daglig leder for Rusta Norge, Thomas F. Erlandsen, varnaturlig nok veldig fornøyd med oppslutningen om butikken.

- Vi har hatt kø foran åpningene før, men dette må være rekord, sier han.

Kunde Silje Pedersen fra Hovin hadde ventet i over to timer før hun slapp inn. Foto: Marianne Tønset
Rukaiya Sadik og Obaida Hamees (bak) fikk gavekort etter å ha ventet i over to timer i kø. Foto: Marianne Tønset
Anslagsvis 300 kunder sto i kø for åpningen av Rusta på Tiller Torget onsdag morgen. De 100 første fikk gavekort på 1000. kroner. Daglig leder for Rusta Norge Thomas F. Erlandsen. Foto: Marianne Tønset