Ifølge arbeidstakerorganisasjonen Parat må passasjerene likevel regne med at flyvninger vil bli rammet.

Pilotene og ledelsen i Norwegian sitter nå i megling hos Riksmeklingsmannen, for å prøve å komme frem til en ny tariffavtale.

Meglingsfristen er satt til midnatt natt til lørdag, og hvis partene ikke blir enige vil 70 piloter gå ut i streik lørdag morgen.

– Ønske om å bli enige

Norwegian har syv avganger fra Værnes på lørdag og 17 avganger på søndag, og informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier at målet er å gjennomføre flyvningene selv om det blir streik.

Han skriver i en tekstmelding til adressa.no at de har forståelse for at kundene ønsker informasjon om sine flyvninger til helgen, men er ikke konkret på hvilke konsekvenser en eventuell streik kan få.

Han sier det nærmest har blitt vanlig praksis at tarifforhandlinger havner på riksmeglerens bord.

– Vi går inn i meglingen med en positiv innstilling og ønske om å bli enige, slik at passasjerene våre ikke blir rammet og alle kolleger både på bakken og i lufta har en trygg jobb å gå til fremover, sier han.

– Hvis partene mot formodning ikke kommer til enighet, vil uansett målet vårt være å gjennomføre det planlagte flyprogrammet lørdag og søndag. Flyvninger til USA og Thailand skal etter planen gå som normalt, sier han.

– Et forsiktig uttak

Pilotene i Norwegian er organisert i arbeidstakerorganisasjonen Parat, og kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad tror likevel at det vil få konsekvenser for flyvningene.

– Vårt første uttak på 70 piloter er et forsiktig uttak hvor vi søker å skjerme en uskyldig tredjepart som jo passasjerene er. Det må nok likevel påregnes at dette kan komme til å få noe betydning for avviklingen av trafikken i helgen, sier han.

Til sammen er det sendt ut varsel plassfratredelse for 700 piloter i Danmark, Norge og Sverige.

– Jeg kan ikke nå svare på hvilke vurderinger vi gjør oss i forhold til en eventuell opptrapping, det er endel av de strategiske vurderingene vi gjør oss fortløpende, sier Sigmundstad.

Kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat sier at passasjerene må regne med konsekvenser for flytrafikken, hvis det blir streik blant Norwegian-pilotene. Foto: Parat