Nesten 35 000 passasjerer vil bli berørt, skriver Norwegian i en pressemelding torsdag kveld.

Flyselskapet innstiller nesten alle innenriksflyvninger i Norge, Sverige og Danmark, og i tillegg innstilles de fleste avgangene mellom de skandinaviske hovedstedene. Dette er tredje dag på rad hvor de fleste fly settes på bakken.

– Langruter mellom Skandinavia/England og USA samt Skandinavia og Thailand skal gå som normalt. Vi vil gjøre alt vi kan for at øvrig Europa-trafikk også skal gå som normalt, skriver selskapet i pressemeldingen.

Selskapet oppfordrer kunder til å følge med på selskapets hjemmesider for informasjon, og i tillegg sier de at alle kunder som har registrert sitt mobilnummer med bookingen vil få en tekstmelding.

Ifølge NTB vil i utgangspunktet kun ett Norwegian-fly ta av fra Værnes fredag. Det er flyet til London som skal gå klokken 18.

Vil splitte pilotenes selskap

Striden i flyselskapet Norwegian tilspisset seg torsdag, da ledelsen varslet at de vil splitte selskapet som organiserer pilotene i tre.

Selskapet varslet at de vil opprette tre nye datterselskaper i Norge, Sverige og Danmark, og overføre de skandinaviske pilotene til hvert sitt selskap.

Ifølge Norwegian-ledelsen setter streiken alle arbeidsplasser i fare, og omorganiseringene vil gi pilotene mulighet til på påvirke sin egen fremtid. Alternativet til kostnadskutt er nedbemanning blant pilotene, varslet selskapet.

Parat, arbeidstakerorganisasjonen til pilotene, reagerte kraftig på ledelsens grep.