Han overtar etter Tone Lunde Bakker som går over til annen stilling innen Danske Bank-konsernet, ifølge en pressemelding fra banken.

Mellingsæter er i dag sjef for personmarkedet i Danske Bank i Norge, og har sin base ved bankens kontor i Søndre gate i Trondheim. Han vil fortsette som sjef for dette området når han fra 1. mai overtar som landsjef.

- Danske Bank i Norge har tydelige vekstambisjoner og jeg er glad for at jeg fremover skal få stå i spissen for 1000 kompetente medarbeidere når vi nå skal bevise overfor nye og eksisterende kunder at vi mener alvor i det norske markedet, sier Mellingsæter i pressemeldingen.

49-åringen har jobbet til sammen 13 år i Danske Bank-konsernet. Han har tidligere vært administrerende direktør for den norske virksomheten, og han har også vært leder for «transaction banking» ved bankens hovedkontor i København.

I november 2013 ble han ansatt som administrerende direktør i vindkraftselskapet Sarepta Energi, men på høsten i fjor gikk han tilbake til Danske Bank.

Danske Banks norske konsernsjef Thomas F. Borgen sier at Mellingsæter har bred erfaring og gode strategiske evner, og at han kjenner hele bredden i banken.

- Kort og godt har han en forståelse for de norske kundenes behov. Kombinert med hans strategiske evner er jeg sikker på at han vil gjøre en fantastisk jobb med å realisere våre vekstambisjoner i det norske markedet, sier Borgen.

Tone Lunde Bakker går fra 1. mai over til stillingen som «Global Head of Cash Management» ved Danske Banks hovedkontor i København.