Det er Dagbladet som skriver dette i dag.

Bakgrunnen for tiltalen er Odd Reitans kjøp av luksuseiendommen i Marbella i 2004. Ifølge tiltalen som ble sendt til domstolene 9. mars i år, skal Reitan ha oppgitt en falsk kjøpesum da han kjøpte eiendommen. Ifølge Dagbladet ble prisen på eiendommen oppgitt til 3,5 millioner euro, mens den virkelige prisen var 9 millioner euro.

– 5,5 millioner skal med andre ord ha blitt holdt skjult for spanske skattemyndigheter, skriver Dagbladet.

Les også: Odd Reitan i skattekrangel

Unndratt skatt

I tillegg til unndragelse av overdragelsesavgifter i forbindelse med kjøpet, mener påtalemyndighetene at Reitan også har unndratt 783 709 euro i skatt på eiendommer.

Dermed mener påtalemyndighetene at Reitan har unngått 1,1 millioner euro i skatt til Spania.

Påtalemyndighetene ber derfor om at Reitan i tillegg til fengselsstraff, skal ilegges bøter på 1 705 000 euro, som tilsvarer rundt 14,6 millioner kroner.

I alt ti personer er nå tiltalt for store skatteunndragelser av det særskilte statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert kriminalitet, skriver Dagbladet.

– Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham elleve års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til Dagbladet.

Bestrider anklagene

Remagründeren har ikke ønsket å la seg intervjue av Dagbladet, og har avvist å kommentere tiltalepunktene. Presseansvarlig for Reitan, Berit Hvalryg, bekrefter at de har mottatt påtaledokumentet, og at Reitan bestrider alle anklager.

- Vi bekrefter at Reitan er i en ankeprosess på anklager han motstrider på alle punkt. Kjøpet ble gjennomført etter hva daværende advokat, for over 11 år siden, rådde Reitan til. Reitan er selvsagt svært lei seg for det feilaktige bildet anklagerne prøver å tegne av han, skriver hun i en mail til Dagbladet.

Hun opplyser at anken nå er til klagebehandling i rettssystemet i Spania, og at Reitan ikke oppfatter det som at han er tiltalt.

Da Odd Reitan feiret sin 60-årsdag i 2011, skjedde det på eiendommen i Marbella.