– For vår del vil ikke dette medføre noen stor endringer slik jeg ser det, sier Finn Dybdalen, som er senterleder ved City Syd og eiendomssjef ved Tiller Torget.

Begge sentrene blir nå en del av porteføljen til det finske selskapet Citycon, som overtar det norske kjøpesenterselskapet Sektor Gruppen for 12,6 milliarder kroner.

Står for driften

Sektor Gruppen drifter City Syd og Tiller Torget på oppdrag fra Storebrand, som eier henholdsvis halvparten av City Syd og hele nabosenteret. Sektor Gruppen står også for driften av kjøpesenteret Solsiden på Nedre Elvehavn i Trondheim, som eies av eiendomsfondet Aberdeen.

I tillegg eier selskapet handelseiendommen i Haakon VIIs gate på Lade hvor Meny, Boardshop, Jula og Europris holder til.

Det vil bli holdt en pressekonferanse om oppkjøpet i Oslo tirsdag, men ifølge en pressemelding vil Citycon nå forsterke sin posisjon som den største børsnoterte kjøpesenteraktøren i Norden. Det var Dagens Næringsliv som på lørdag først meldte at Sektor Gruppen var i ferd med på bli solgt ut av Norge.

Sektor Gruppen har til nå vært eid av matmilliardærene i Johannson-familien, Varner-familien og hotellmilliardær Petter Stordalen, og dagligvarebutikkene i Norgesgruppen og klesbutikkene i Varner Gruppen er også de største leietakerne hos Sektors kjøpesentre.

Petter Stordalen, som startet sin karriere som senterleder på City Syd, er styreleder i selskapet.

Samme eier

Finn Dybdalen sier det er naturlig at selskap som driver med det samme slår seg sammen, men tror ikke kundene på verken City Syd eller Tiller Torget vil merke noen konsekvenser av driftsselskapet selges til Finland.

– Eiendommene vil fortsatt være eid av Storebrand, og det er de som vil bestemme hva som skal skje, sier Dybdalen, som heller ikke tror det vil få noen betydning for driftsorganisasjonen.

– Jeg ser ingen grunn til at ting skal forandre seg over natten her, sier han.

Sektors portefølje består av totalt 34 kjøpesentre, hvor 24 er hel- eller deleid, to er leid og åtte er forvaltet av selskapet. Flesteparten av sentrene ligger i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og ifølge pressemeldingen har de årlig besøk av over 60 millioner mennesker.

Eirik Thrygg, administrerende direktør i Sektor Gruppen, sier i pressemeldingen at de er storfornøyde med å få en eier med mye erfaring med eiendomsforvaltning innen detaljhandel, og trekker også frem Citycons finansielle styrke.

Størst i Norden

Administrerende direktør i Citycon, Marcel Kokkeel, sier i pressemeldingen at internasjonale forhandlere ofte ser på Norden som ett marked, og at de nå kan tilby en komplett nordisk pakke.

Etter oppkjøpet vil Citycon eie 55 kjøpesentrene i Norden og Estland, ifølge pressemeldingen. Det totale antallet besøkende øker fra 150 millioner til over 200 millioner.