Boliglånsrentene spriker voldsomt etter at flere banker har kuttet boliglånsrenta de siste ukene. Hopper du over til for eksempel BN Bank eller Skandiabanken, kan du nå få en flytende rente på henholdsvis 2,6 eller 2,67 prosent.

Det er opptil 0,65 prosentpoeng lavere enn veiledende pris for lån over to millioner kroner hos DNB og Nordea. Avstanden opp til Danske Bank og Sparebank1 SMN er 0,45 prosentpoeng.

Spar 14 200 i året

Har du for eksempel et lån på 3 millioner kroner med 3,25 prosent rente hos DNB, kan du spare over 14 000 kroner i året dersom du hopper over til BN Bank. Det tilsvarer nesten 1200 kroner i måneden – rett i fôret.

Er du blant dem som betaler 3,05 prosent på et tilsvarende lån hos SMN eller Danske Bank, blir besparelsen knapt ti tusen kroner i året.

Skandiabanken startet ballet i denne omgangen ved å kutte renta med 0,2 prosentpoeng tidlig i mai. Få dager seinere fulgte BN Bank etter og kuttet renta med et kvart prosentpoeng til 2,6 prosent. Også Storebrand Bank har kuttet renta, mens storbankene fortsatt sitter på gjerdet.

- Jeg tror vi blir oppfattet som en liten nisjebank som ikke har betydning for rentesettingen i de store bankene, kommenterte BN Bank-sjef Gunnar Hovland til Adresseavisen da rentekuttet ble kjent.

Prutepremie

Er du under 34 år, er flink til å prute eller er medlem i en stor fagforening, kan du få atskillig lavere rente også hos de store bankene. En undersøkelse Dagens Næringsliv gjennomførte forleden, viste flytende renter helt ned mot 2,5 prosent i Nordea.

Det er denne prutekulturen BN Bank har gått til angrep på ved å tilby samme rente til alle kunder med tilsvarende sikkerhet.

- Ambisjonen vår er å være blant de billigste i landet uten krav om alder, utdanning eller medlemskap i en organisasjon, sier Hovland i BN Bank.