- Det er fortsatt oljeingeniører som merker tilbakegangen i oljesektoren best. Vi ser foreløpig ingen tegn til bedring i denne bransjen, men erfaringsmessig er dette yrkesgrupper som relativt raskt finner nytt arbeid. Ingeniører og sivilingeniører er attraktive arbeidstakere i mange bransjer, sier fylkesdirektør Bente Wold Wigum i Nav Sør-Trøndelag i en pressemelding.

For ingeniør- og ikt-fag er ledigheten nær doblet i Sør-Trøndelag siden mai i fjor, og i overkant av 400 personer i disse fagene står helt uten jobb ved utgangen av denne måneden, ifølge Nav. Omtrent en tredel av dem er ingeniører innenfor petroleumsfag.

Færre unge ledige

Det er 4 089 helt ledige i Sør-Trøndelag ved utgangen av mai, etter en økning på 141 personer siden utgangen av mai i fjor. 2,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket er dermed arbeidsledig.

Selv om den samlede ledigheten har økt litt, har det blitt færre arbeidsledige blant ungdom under 25 år. Ungdomsledigheten er 14 prosent ned i mai.

- Trenden de siste månedene viser at ungdomsledigheten utvikler seg i positiv retning. Ungdom er en prioritert gruppe i Nav og i samarbeid med andre aktører gjøres det mye godt arbeid ute i Nav-kontorene i fylket. Vi tror denne innsatsen kan være en medvirkende årsak til en positiv utvikling i ungdomsledigheten, sier Wigum i pressemeldingen.

Høyest i Midtre Gauldal

Av kommunene i Sør-Trøndelag er det Midtre Gauldal som har høyest ledighet med 3,5 prosent ved utgangen av mai, og det utgjør 120 personer. Her øker også ledigheteen mest, med 52 prosent fra mai i fjor. I Rissa er ledigheten 3,4 prosent.

I Sør-Trøndelag er arbeidsledigheten lavest i Roan og Osen, hvor de ledige utgjør 0,4 prosent av arbeidsstyrken.

I Trondheim er arbeidsledigheten 2,6 prosent av arbeidsstyrken, og det betyr at 2641 personer er helt uten jobb. Ledigheten i byen har økt sju prosent siden mai i fjor.