Det er lærer- og tolkeutdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist) som skal flytte fra Rotvoll og inn i de nye lokalene i Bryggerikvartalet, som er en del av skolens campus på Kalvskinnet.

Skanska har inngått kontrakten på 300 millioner kroner eksklusive moms med utbygger E. C. Dahls Eiendom, som eies av Odd Reitan og sønnene. Hist leier lokalene av E. C. Dahls Eiendom.

Innflyttingsklart i 2017

Skanska skal både bygge nytt og rehabilitere ved Hists campus på Kalvskinnet.

- Det betyr kjempemye i et tøft markedet. Det er et betydelig oppdrag både i størrelse og sysselsettingsmessig, sier direktør for bygg i Skanska i Trondheim, Trond Krogstadmo.

Før 1500 studenter og 185 lærere kan flytte inn i lokalene i desember 2017, skal Skanska både bygge 7650 kvadratmeter (kvm) nybygg og rehabilitere 6650 kvm eksisterende bygningsmasse. Arbeidet starter i august i år, etter at Skanska har vært i en samspillsfase med utbygger, forteller Krogstadmo.

- Kompleks bygningsmasse

- Vi har jobbet sammen med kunden i lang tid, med planlegging av bygging og tilpasning av det nye prosjektet i forhold til det Hist ønsker seg. Det er i overkant av to års byggetid, og vi starter med riving og tilrettelegging. Det er en ganske kompleks bygningsmasse som står der i dag, sier Krogstadmo.

Sukkerhuset og Schnitlergården skal det ikke gjøres noe med, på Brygghuset skal fasaden beholdes mens det skal rehabiliteres inne, og Kjelhuset skal rives og bygges nytt (se illustrasjon).

Rett over gata er Teknologibygget til Hist under bygging, og skal stå ferdig i 2017. Her skal lærerutdanningen ha felles laboratorier og kantine med teknologistudentene ved Hist. I Bryggerikvartalet blir det felles læringssenter og lesesaler.

- Kamp om beinet

Kontrakten med E. C Dahls Eiendom vil i 2016 og 2017 sysselsette rundt 40 Skanska-ansatte. I tillegg kommer jobber til underentreprenører. Krogstadmo forteller at det var viktig for Skanska å få kontrakten på Kalvskinnet.

- Det er ikke mange oppdrag og det er kamp om beinet i bransjen for tiden. Det offentlige er viktige kunder, og dette oppdraget er også et produkt av en offentlig kunde. Uten Hist hadde det ikke blitt et slikt prosjekt. Offentlige kunder vil også være dominerende neste år. Det er mindre aktivitet på privatmarkedet, og utbyggere er mer forsiktige med å investere i næringsbygg og boliger i disse tider, sier Krogstadmo.

Bygger skoler

Skanska bygg har rundt 300 ansatte i Trøndelag. De er nettopp ferdig med å bygge kulturhus på Stjørdal, og holder på å bygge skole- og kultursenter på Inderøy, og skoler på Brundalen i Trondheim og i Børsa. Skanska skal også snart starte bygging av et nytt byggetrinn i Obos boligprosjekt Ladebyhagen ved kjøpesenteret City Lade.