Det opplyser sjef for myndighetskontakt i Trønderenergi, Ingrid Aune, til adressa.no onsdag.

- Vi kommer til å sende ut en melding i løpet av dagen, sier hun.

- Dere vil snart få noe å skrive om, sier en annen som følger forhandlingene tett.

Partene satt i forhandlinger til seint tirsdag kveld.

- Jeg tror det blir vanskelig å få møtt dere nå i kveld. Vi regner med å komme med en melding i morgen, sa Aune  til adressa.no ved 19.30-tida tirsdag.

Statkrafts toppsjef Christian Rønning-Tønnesen var blant dem som deltok i den hektiske sluttspurten for å redde de trønderske vindmøllene.

- Jeg har ikke vært på noe møte. Du må forholde deg til administrasjonen. Dette er noe som Rynning-Tønnesen kjører, sier Olav Fjell, som tirsdag fikk fornyet tillit som styreleder i Statkraft etter at næringsminister Monica Mæland (H) hadde avholdt foretaksmøte i Statkraft SF.

Sitter med nøkkelen

De to statsselskapene Statkraft og Statnett sitter med bukta og begge endene i vindkraft-thrilleren som nå utspiller seg på Trøndelagskysten. Statkraft er majoritetseier i seks gryteferdige vindparker sør og nord for fjorden, mens Statnett har ansvaret for den nye høyspentlinja som skal frakte vindkraften ut i markedet.

Energiminister Tord Lien (Frp) representerer regjeringen på eiersida i Statnett. Mæland har samme rolle i Statkraft.

Sankthansaften satt toppsjefen i de to selskapene i samme rom som blant andre Trønderenergi-sjef Ståle Gjersvold i et siste forsøkt på å finne en løsning på vindkraftfloken før sommeren. Også NTE-sjef Christian Stav og Agder Energi-ledelsen skal ha vært representert i møtet på ukjent adresse i hovedstaden.

Kort frist

Statnett-sjef Auke Lont har flere ganger gitt uttrykk for at en investeringsbeslutning på høyspentlinja mellom Namsos og Surnadal sitter langt inne etter at Statkraft-styret kastet kortene 4. juni. Statnett har nå gitt selskapene frist til 30. juni med å forplikte seg til å bygge minst 1000 megawatt (MW) vindkraft nord og sør for Trondheimsfjorden. Hvis ikke, blir høyspentlinja utsatt på ubestemt tid.

Etter det Adressa.no får opplyst ligger det an til at denne fristen blir noe utvidet, men denne opplysningen er ikke bekreftet av Statnett.

Lont besvarte ikke Adressa.nos henvendelse tirsdag kveld. Heller ikke advokat Fredrik Lindblom, som på vegne av sine sveitsiske klienter Credit Suisse og BKW Energie har rollen som joker i pokerspillet om de trønderske vindmøllene, ville svare på spørsmål om toppmøtet.

Sveitserne sendte sist uke et brev til Statkraft der de signaliserte interesse for å kjøpe selskapets andeler i vindparker både sør og nord for Trondheimsfjorden, men det skal foreløpig ikke være snakk om et formelt bud.