Brygga som har adresse Nedre Bakklandet 58C, er solgt for mellom 70 og 80 millioner kroner til trondheimsselskapet Zolen & Månen.

- Prisen ligger i intervallet mellom 70 og 80 millioner, er alt daglig leder Robert Sotberg i Zolen & Månen vil si om prisen.

Han eier 25 prosent av selskapet, mens Gunnar Barstad fra Hommelvik, gründer av dataselskapet Systor, eier 75 prosent.

Via Zolen & Månen investerer de to i eiendom og børsnoterte aksjer. Fischebrygga er den største eiendommen de har kjøpt. Den har åtte leietakere, blant annet Fedem Technology, Headspin Communication og Scanmode. Leieinntektene er i underkant av seks millioner kroner i år.

Sotberg forteller at Fischebrygga er pusset opp flere ganger og er i god teknisk stand. Den er på 4000 kvadratmeter.

- Blant næringseiendommene langs Nidelva er det bare det nye Adressabygget som har bedre kvalitet på lokalene sine, sier Sotberg.

Elvepromenaden

Han tror den nye elvepromenaden langs Adressabygget, som fortsetter under Bakke bru, også løfter området på den andre siden av brua.

- Jeg tror det nye Adressabygget gir den delen av sentrum et løft. Vi ser det trekker mye folk til uteserveringen. Spesielt passasjen under brua gir en ekstra sammenknytning, som også er et gode for leietakerne i Fischebrygga, sier Sotberg.

Zolen & Månen eier flere bolig- og næringseiendommer i Trondheim sentrum.

- Vi er i all hovedsak langsiktige i våre investeringer, og vi tror de eiendelene vi sitter på i dag også vil være hensiktsmessige å sitte på om ti år, sier Sotberg.

Tror på Midtbyen

Zolen & Månen har mest boligeiendom, og har troen på boligutleie i Midtbyen.

- Det er ikke mange ledige tomter i sentrum, så er det begrenset hvor mange nye boliger som kommer der. Vi har tro på leiemarkedet i Trondheim, som er en utdanningsby. Vi har mange boliger med det studentene ser på som god beliggenhet og god standard, sier Sotberg.

Han forteller at nesten 99 prosent av leietakerne er studenter, og de fleste leilighetene er rundt 120 kvadratmeter og større. De leies av flere studenter sammen.

Når det gjelder næringseiendom i Midtbyen ser han utfordringer.

- Jeg tror at næringseiendom av god kvalitet og beliggenhet er det fortsatt bruk for. Men jeg tror at for handelsnæringen er det fortsatt en utfordring. Derfor er det positivt at kommunen åpner for mer omregulering til bolig i sentrum, sier Sotberg.

Ut av Trondheim

Med salget av Fischebrygga har investoren Stig Fische (68) solgt seg helt ut av Trondheim, forteller daglig leder i Fische as, Roger Løkvik.

- Fische har endret fokus de siste årene. Støtvig Hotel er kjernevirksomheten nå. Investeringen på Larkollen nærmer seg 350 millioner kroner de siste årene. Fische har både bygd hotellet og driver det. Da er ikke eiendom i Trondheim strategisk viktig, sier Løkvik.

Strandhotellet Støtvig Hotel på Larkollen i Rygge leverte millionoverskudd allerede første driftsår i fjor.

Fische byttet adresse fra Trondheim til Snarøya i Bærum i folkeregisteret i 2011. Familien drev Fische Bil i Trondheim i mange år. Stig Fisches far, Arvid Fische, startet bruktbilimport fra England i 1931, og bilsalg var hovedvirksomheten frem til 2003. Senere har Fische drevet med bilutleie, eiendom, hotell og salg av båter og båtmotorer.

Morselskapet Fische as skal fortsatt leie lokaler i Fischebrygga. Fische eier også Mølla Hotell i Lillehammer og bygget som huser Salten politidistrikt i Bodø.

Sentralt attraktivt

Her i landet er det solgt næringseiendom for nær 50 milliarder kroner i første halvår. Ifølge rådgivningsselskapet Pangea Property Partners er det ny rekord, skrev Dagens Næringsliv i starten av juli.

Daglig leder John Edvin Arnstad i DNB Næringsmegling, som meglet salget av Fischebrygga, sier slike eiendommer er attraktive for investorer.

- Det er veldig attraktivt med sentrale eiendommer, og det er til enhver tid både lokale og nasjonale aktører som er interessert. De nasjonale kjøperne er mest aktuelle hvis det er lange leiekontrakter med store selskaper, sier Arnstad.

Han forteller at de det siste halvåret har merket økt etterspørsel fra de store nasjonale aktørene, blant annet livselskapene, etter eiendom i de fire største byene, og ikke bare i Oslo.

- Den lave renta er én faktor, i tillegg har de ulike selskapene tilgang på egenkapital som gjør eiendom interessant som alternativ plassering av penger. Bankenes utlånsvillighet gjør det også til et godt transaksjonsmarked, sier Arnstad.