Fire personer er på spektakulært vis lurt for 535.000 kroner. Nå er pengene trolig borte for alltid, skriver Agderposten.

– Bare fantasien begrenser svindelmetodene folk tar i bruk. Er man god til å trylle, kan man få til mye – i hvert fall på nachspiel, slår politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen og politibetjent Rune Boye fast overfor avisen.

Arendalittene traff hyggelige og sjarmerende Bruno fra Nigeria på byen. De fant tonen og tok afrikaneren med seg på nachspiel. Der startet sjarmøren seddelmagien. Festdeltakerne åpnet etter hvert lommeboka på vidt gap.

– Nigerianeren la originalseddelen mot et hvitt papir, og gnikket angivelig fram nye sedler. Jeg kan tenke meg at han har gjort dette flere ganger, og at mange er blitt lurt. Alt tyder på at nigerianeren var på svindelturné, forteller advokatfullmektig Øyvind Tvedt til Agderposten.

En Arendals-mann gikk i banken og overførte 200.000 kroner til nigerianeren. Et par serverte Bruno 35.000 kroner etter nachspielopplevelsen. Felles for alle tre var at de trodde pengene skulle doble seg takket være nigerianerens tusenlapp-gnikking.

Agderposten får opplyst at det trolig er snakk om en profesjonell bande som opererer rundt i Norge. Seks ikke navngitte nigerianere knyttes ifølge en kilde til den elleville virksomheten.

Reiersølmoen forteller at den samme nigerianeren trolig også har svindlet i hvert fall enda en arendalitt. Vedkommende gikk i banken og tok ut 300.000. Nå er sparepengene som skulle gå til ny bil tapt.