Det er spillnettstedet Gamersindustry.biz som nå melder at dollarmilliarden er rundet for Rock Band-franchisen. Salget i Nord-Amerika skal ha passert milliarden på 15 måneder. Det er Harmonix som står bak spillet, og nå har antallet nedlastede sanger til spillet passert 40 millioner. Spillets skapere, Alex Rigopulos og Eran Egozy, ble hedret med pionérprisen under Game Developers Choice Awards i San Francisco denne uken. Spillet inneholder blant annet sanger fra Pearl Jam, The Strokes, Yeah Yeah Yeahs og Smashing Pumpkins, og du kan agere rockestjerne ved hjelp av miniatyrinstrumenter av plast.

Spill

«Rock Band» konkurrerer med det foreløpig litt mer kjente «Guitar Hero» fra Activision, og hittil har de to spillene delt de største stjernene mellom seg. I juli i fjor meldte Rolling Stone Magazine at de to spillene samlet hadde en omsetning på over en milliard. Nå har Rock Band altså passert den summene på egen hånd. Da omsetningen passerte milliarden begynte plateselskapene til de store artistene å fatte interesse, og flere av de store artistene kastet seg på bølgen. Aerosmith skjøt gullfuglen med sin egen spesialversjon av spillet. Den solgte 567.000 eksemplarer i USA den første salgsuken.

Inntjening

Musikspillene har tatt store deler av verden med storm, og sikrer nå artistene og selskapene nye inntjeningsmuligheter i et marked der platesalget stadig raser. Konkurransen mellom de to musikkspillene er knallhard og de har altså nærmest delt de største artistene mellom seg. I mai dukker Metallicas spesialutgave av Guitar Hero opp på markedet i Norge, og i høst svarer Rock Band med en spillversjon basert på sangene til The Beatles.